Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Opravy omezí provoz na dálnici D1 z Mořic na Prostějovsku směrem na Kroměříž. Potrvají do konce září

Na dálnici D1 na Prostějovsku se řidiči musí připravit na komplikace. Kvůli opravě vozovky je ode dneška až do konce září omezený provoz na dvanácti kilometrech dálnice mezi Mořicemi na Prostějovsku a městem Kroměříž ve Zlínském kraji.

Řidiče v Přerově čekají komplikace. Uzavře se několik ulic a částečně i podjezd v Kojetínské

Řidiče v Přerově čeká v následujících čtrnácti dnech několik dopravních omezení. Ode dneška je na dva dny uzavřena část ulice Na Hrázi, další uzavírky se týkají podjezdu v Kojetínské, ulice Nádražní a křižovatky ulic Na Odpoledni a Na Svépomoc.

Omezení potrvá do neděle 24. září. Stavbaři opraví povrch dálnice v jízdním pásu ve směru z Prahy. Auta budou v obousměrném režimu jezdit po neopravované části dálnice. "Uzavřenou mimoúrovňovou křižovatku Kojetín exit 253 vpravo nahradí objízdná trasa vyznačená přes souběžnou silnici I/47," sdělil Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

Stavební firmy na dálnici D1 mezi obcí Mořice a Kroměříží, kterým denně projede více než 16,5 automobilů, položí dvouvrstvý mikrokoberec. "Zvolená technologie bude využita za účelem uzavření současného cementobetonového krytu dálnice D1. Opatření zamezí průniku vody a degradaci povrchu narušeného hustým provozem i počasím. Před dokončením zakázky silničáři obnoví značení," uvedl Mazal.

Rekonstrukce dálnice bude stát 59,2 milionu korun bez DPH. Při výběru z nabídek ŘSD podle Mazala vzalo na zřetel cenu a co nejkratší termín opravy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, doprava, somezení, stavba, doprava, Dálnice D1, Kroměříž, dálnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Mořice, Praha, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy omezí provoz na dálnici D1 z Mořic směrem na Kroměříž. Potrvají do konce září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.