Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

VIDEO: Dramatická honička na dálnici u Olomouce. Zloděj v ukradené Toyotě se řítil skoro dvoustovkou

Zloděje, který se v ukradené bílé Toyotě snažil uprchnout do Polska, pronásledovali v noci na dálnici u Olomouce policisté. Cizinec se chvílemi řítil rychlostí skoro dvě stě kilometrů za hodinu, zastavily ho až zátarasy a policejní vůz u Nemilan.

Zloděj chtěl s ukradeným autem zmizet v zahraničí a před pár dny v noci ujížděl po dálnici D1 od Brna směrem na sever. 

"Policisté z prostějovského oddělení hlídkové služby vůz zaznamenali na 26. kilometru dálnice D46 u Prostějova. Řidič však na znamení k zastavení dávané výstražným zvukovým a světelným signálem vůbec nereagoval. Naopak sešlápl plyn a vysokou rychlostí, místy až 190 kilometrů za hodinu, pokračoval dál na Olomouc a po dálnici D35 pak na Ostravu," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Jeho jízda byla velmi riskantní a nebezpečná, zabrzdil ho až zátaras před sjezdem na Nemilany. "Ani tady to řidič v odcizeném autě nemínil vzdát a pokusil se otočit do protisměru. Při manévru ale nacouval do služebního vozu a nakonec zůstal stát," dodala mluvčí.

Policisté cizince za použití donucovacích prostředků zatkli a poté eskortovali do Brna, kde skončil ve vazbě. O vozidle, ve kterém se pohybují pachatelé trestné činnosti, získali první poznatky jihomoravští kriminalisté a jednoho z cizinců v doprovodném vozidle zatkli nedaleko Tišnova na Blanensku.

VIDEO: Noční drama v Olomouci. Policisté jeli k bitce, po cestě poskytli první pomoc zraněným u nehody

Krátce po jedné hodině v noci hlídka olomouckých policistů vyjížděla řešit potyčku mezi dvěma muži, na křižovatce Velkomoravské a Rooseveltovy je však zastavila havárie vozidel, která se stala jen pár okamžiků před jejich příjezdem. Policisté...

"Přibližně ve stejnou dobu zaznamenali policisté pohyb bílé Toyoty, která mířila s vyměněnou registrační značkou po D1 směrem na Polsko. V kontaktu jsme byli s olomouckými kolegy, kteří si na zloděje počíhali nedaleko krajského města," uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Cizinec nemohl předložit doklady k autu a své osobní dokumenty si nechal v doprovodném vozidle u svého kumpána. Oba odmítli vypovídat, obviněni jsou z krádeže a skončili ve vazbě.

"Kriminalisté nyní zjišťují, kolik vozů mohou mít nejen u nás, ale i v okolních zemích na svědomí. Vozidlo si převzal majitel, který se o noční krádeži dozvěděl až od policistů," dodal mluvčí Šváb.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky honička, zloděj, policie, zátarasy, rychlost, Toyota, Olomouc, Polsko, Nemilany, Brno, Dálnice D1, Pavel Šváb, Prostějov, Dálnice D46, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dramatická honička na dálnici u Olomouce. Zloděj v ukradené Toyotě se řítil skoro dvoustovkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.