Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kvůli samosběru zeleniny musela policie uzavřít silnici u Vojnic. Na pole přijelo několik set aut

, aktualizováno 23. srpna 2023, 11:34

Kvůli samosběru zeleniny ve Vojnicích na Olomoucku musela policie uzavřít jednu z přístupových silnic. Na pole přijely tisíce lidí, podle policie v okolí parkuje několik set aut. Dopravní situace se uklidnila až před polednem.

Populární samosběr zeleniny u Vojnic na Olomoucku, který dnes odstartoval, přinesl velké dopravní komplikace. Na pole vyrazily stovky lidí a automobilů. 

"V souvislosti s konáním samosběru zeleniny je aktuálně dopravní situace u obce Těšetice značně komplikovaná. Podle odhadu je v okolí samosběru obousměrně zaparkováno několik set automobilů. Policisté jsou na místě a celou situaci řeší. Silnice mezi Ústínem a Vojnicemi je vzhledem k okolnostem uzavřena," potvrdila dopoledne mluvčí policie Petra Vaňharová.

Na polích ve Vojnicích u Olomouce si lidé mohou ode dneška nasbírat za velmi nízké ceny například mrkev, rajčata, cibuli, petržel, červenou řepu, dýně, cukety nebo zelí. Samosběr, který organizuje pěstitel Ladislav Kašpar, je každý rok čím dál populárnější.

Dopravní situace se uklidnila až před polednem. "Silnice mezi Ústínem a Vojnicemi je v obou směrech opět průjezdná," uvedla mluvčí policie.

Samosběr nezačal šťastně. Davy lidí vzaly pole útokem, někteří utekli bez placení, jiní pěstitele napadli

Vyhledávaný samosběr zeleniny ve Vojnici nedaleko Olomouce nezačal šťastně. Zeleninu zde pěstuje rodinná zemědělská firma a lidé si ji mohou vlastnoručně nasbírat. Někteří toho zneužívají, zeleninu kradou, a dokonce pěstitele i napadli.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky samosběr, kolaps, doprava, policie, Vojnice, zelenina, Olomoucký kraj, silnice, Těšetice, Ústín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli samosběru zeleniny musela policie uzavřít silnici u Vojnic. Na pole přijelo několik set aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.