Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Olomouc kompletuje letošní seznam rekonstrukcí. Sedm týdnů se bude opravovat ulice Dlouhá

Silniční spojnici k olomouckému sídlišti v městské části Lazce čeká rekonstrukce, od 4. září začne oprava poloviny ulice Dlouhá. Revitalizace za osm milionů se zaměří také na chodníky, přechody či veřejné osvětlení a měla by končit po přibližně sedmi týdnech.

Od hoteláku po Pražskou. Dopravní tepnu v Olomouci přiškrtí rozsáhlá oprava

V Olomouci se během dopravně klidnějších prázdnin podařilo dokončit hned několik investičních akcí, které si vyžádaly částečné či úplné uzavírky silnic. Oprava čeká od závěru září ještě nejrušnější tah procházející krajským městem, silnici I/35...

Stavbaři se od 4. září pustí v Olomouci do poslední letošní rozsáhlejší opravy, jejímž investorem je město. Předmětem zakázky je rekonstrukce části ulice Dlouhá na Lazcích a to od křižovatky s Lazeckou ulicí nedaleko Finančního úřadu až po stezku pro chodce, která vede k lávce přes Mlýnský potok u Bořivojovy ulice a leží přibližně v polovině přímého úseku. Firma vymění asfaltový kryt vozovky a betonové obruby a podle aktuálních norem upraví tři přechody pro chodce, které navíc získají i nové nasvětlení. „V opravovaném úseku budou také kompletně vyměněny čtyři sloupy veřejného osvětlení, u dalších osmi sloupů se vymění pouze svítidla. Současně se bude oprava týkat i stávajícího chodníku v šířce 3 metry, a to v části od Zamykalovy ulice po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici. Chodník bude nově sloužit jako smíšená stezka pro chodce a cyklisty,“ specifikovala mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Zaznačení uzavřeného úseku a objízdné trasy při rekonstrukci ulice Dlouhé v Olomouci. Zdroj: Statutární město Olomouc

Práce se rozprostřou do 22. října na 340 metrů měřící část ulice Dlouhá a řidiči zde budou muset počítat s omezeními. Výjimku pro průjezd za úplné uzavírky dostanou autobusy MHD a také obyvatelé bytových domů ve slepé části ulice Dlouhá – vnitroblok. „Po dohodě se stavbou jim bude průjezd umožněn, ale pouze ve směru od ulice Dobrovského,“ podotkla mluvčí.

„Pouze dva nebo tři dny v průběhu října nebude vjezd do Dlouhé ulice umožněn vůbec kvůli pokládce živice, ale na přesný termín těchto prací obyvatele stavba včas upozorní,“ říká vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje olomouckého magistrátu Marek Černý.

Objízdná trasa pro uzavřený úsek vede přes ulici Dobrovského, Na Střelnici a Lazecká. Vedoucí dopravního odboru zdůraznil na webu města nutnost respektování dočasných omezení. „Je to především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací,“ doplnil Černý. S opravou navazující části ulice Dlouhé až po křižovatku s ulicí Dobrovského olomoucký magistrát počítá v průběhu příštího roku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, investice, rekonstrukce, Dlouhá, ulice Dlouhá, uzavírka, Lazce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc kompletuje letošní seznam rekonstrukcí. Sedm týdnů se bude opravovat ulice Dlouhá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.