Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Senior v Jeseníku zkolaboval za volantem. Duchapřítomná manželka převzala řízení a vůz zastavila

Jednasedmdesátiletý senior zkolaboval v Jeseníku za volantem svého auta, ve kterém cestoval společně s manželkou, dcerou a vnučkou. Manželka duchapřítomně převzala řízení a vůz se jí s drobnými šrámy podařilo po chvíli zastavit. Zraněn nebyl nikdo.

Senior řídil červený vůz Dacia Sandero v pondělí po deváté hodině dopoledne v ulici Šumperské v Jeseníku ve směru od Domašova do centra. Na tísňovou linku pak zavolal řidič, že do jeho vozu zezadu najelo červené auto, které odjelo. Na místo ihned vyjeli policisté a dacii opodál našli. 

"Řidiče postihla náhlá zdravotní indispozice a auto vyjelo do protisměru. Manželka sedící vedle na sedadle spolujezdce okamžitě zareagovala a uchopila volant. Vozidlo se jí podařilo vrátit zpět do správného jízdního pruhu, ale protože ze své pozice nemohla ovládat brzdový pedál, jejich auto narazilo zezadu do před ním jedoucího vozu Opel Astra," popsala neobvyklý případ mluvčí policie Marie Šafářová.

Kamion v Přerově před sebou hrnul malé auto desítky metrů, řidička musela do nemocnice

Škodu několik desítek tisíc korun znamenala středeční nehoda nákladního vozidla s osobním autem u estakády v Přerově. Řidič těžkého vozu při přejezdu mezi pruhy neviděl zřejmě kvůli mrtvému úhlu dalšího účastníka silničního provozu a došlo ke...

Aby nezpůsobila další škody, žena opel objela a během další jízdy v jednu chvíli odřela auto o svodidla. Nakonec se jí podařilo otočit klíčem v zapalování a vypnout motor. "Auto pak začalo zpomalovat. Žena ještě zatáhla ruční brzdu a nakonec se jí podařilo vůz zastavit při pravém okraji silnice," uvedla mluvčí policie.

Řidič skončil v péči záchranářů, kteří ho převezli do jesenické nemocnice. Při samotné nehodě se nikdo nezranil. Celková škoda je předběžně 120 tisíc korun, okolnosti policie dál vyšetřuje.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky řidič, kolaps, spolujezdkyně, manželka, reakce, záchrana, nehoda, Jeseník, policie, Dacia Sandero, Domašov, Jesenická nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior v Jeseníku zkolaboval za volantem. Duchapřítomná manželka převzala řízení a vůz zastavila  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.