Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dálnice z Prostějova na Olomouc byla uzavřená kvůli havárii čtyř vozidel. Policie dopravu odkláněla

, aktualizováno 18. října 2023, 15:55

Na dálnici z Prostějova do Olomouce se odpoledne srazila čtyři vozidla, dvě nákladní auta, dodávka s vozíkem a autobus bez cestujících. Směr na Olomouc byl uzavřený, policie dopravu u Olšan odkláněla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Obnovit dopravu se podařilo před čtvrtou hodinou.

Na D1 na Přerovsku se odpoledne srazily čtyři kamiony, dálnice byla u Milenova ve směru na Olomouc uzavřená. Hasiči museli vyprošťovat zraněného řidiče, na místo přiletěl také vrtulník. Před osmou hodinou večer policie uvolnila jeden jízdní pruh....

"Z důvodu dopravní nehody čtyř vozidel na 36,5 kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc je úsek mezi 33. a 37. kilometrem ve směru na Olomouc uzavřený. Při nehodě nikdo neutrpěl zranění," potvrdil dřív odpoledne mluvčí policie Libor Hejtman.

Ani jeden z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu, příčinu nehody policie vyšetřuje. Na místě se srazily dvě nákladní vozidla, dodávka s vozíkem a autobusu bez cestujících. Policie dopravu u Olšan odkláněla. 

Nehoda se stala poblíž čerpací stanice na kopci Baba u Olšan. Policie původně předpokládala, že dálnice může být uzavřená až tři hodiny, nakonec se dopravu podařilo obnovit dřív. "Provoz na dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc je již zcela obnoven," potvrdila krátce před čtvrtou hodinou mluvčí policie Petra Vaňharová.

Na místě byli i hasiči. "Právě zasahujeme na D46 u Nedvězí ve směru z Prostějova do Olomouce u hromadné dopravní nehody dvou kamionů, autobusu a dodávky se šipkou. Komunikace je uzavřená. Řešíme únik pohonných hmot a zajišťujeme protipožární opatření," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Zbyněk Kasal

Štítky Olomouc, policie, nehoda, Prostějov, Dálnice D46, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice z Prostějova na Olomouc byla uzavřená kvůli havárii čtyř vozidel. Policie dopravu odkláněla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.