Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Opravy průtahu Olomoucí přinesou další komplikace. Křižovatka na třídě Svornosti bude úplně uzavřená

Ode dneška až do neděle bude kvůli opravám průtahu Olomoucí úplně uzavřena křižovatka s Foerstrovou ulicí na třídě Svornosti, v dalším týdnu se pak uzavře další křižovatka v ulici Hněvotínská. Zejména ve špičce se dají očekávat kolony a zdržení, objížďky vedou po obchvatu a přes Řepčín.

"Od pondělí 23. do neděle 29. října bude úplně uzavřena křižovatka na třídě Svornosti v Olomouci. Neprůjezdné křížení s Foerstrovou ulicí souvisí s probíhající opravou silnice I/35, občanům děkujeme za pochopení," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Opravy frekventovaných ulic Pražská, Foerstrova a Albertova, které leží na průtahu Olomoucí, začaly před měsícem a potrvají do první poloviny listopadu. Uzavření páteřní olomoucké komunikace způsobuje značné dopravní komplikace, zdržení, kolony a zpoždění MHD. Objížďky vedou po výpadovce na Brno a po dálnici D35 a na druhé straně přes Řepčín a Křelov-Břuchotín.

"Délka opravy překonává dva kilometry, celková plocha odstraněných nerovností dosáhne téměř 40 tisíc metrů čtverečných. Zhotovitelská firma zajistí frézování a poté pokládku nového asfaltu pomocí moderních trojrozměrných technologií. Výsledná rovinatost a použití jemnozrnného materiálu zaručí nižší hluk páteřní komunikace," ubezpečil Mazal. Cena je 28,2 milionu korun, podle sčítání dopravy z roku 2020 tudy denně projede necelých 24 tisíc aut.

VIDEO: Zpoždění, kolony, ucpané ulice. Opravy v Olomouci byly nutné, celková uzavírka je rychlejší, vysvětlují silničáři

Opravy průtahu Olomoucí způsobují v ranní a zejména odpolední špičce zpožděné autobusy, ucpané ulice, kolony a zoufalé a nadávající řidiče. Silničáři ubezpečují, že opravy jsou nutné, později by stály víc a byly by komplikovanější. Celková...

Uzavření hlavního tahu přes Olomouc na Prahu vzbudilo pochyby, protože vozovka na první pohled nebyla v tak špatném stavu, řada řidičů se také divila, proč nezůstal otevřený alespoň jeden směr. Silničáři vysvětlili, že nutnost oprav přinesla nezávislá diagnostika vozovky, pokud by se rekonstrukce odložila, byla by komplikovanější, delší a dražší.

Výměna asfaltu na hlavní trase a u autobusových zastávek potrvá ještě minimálně tři týdny. Po úplném uzavření křižovatky na třídě Svornosti stejný osud příští týden čeká také křižovatku v ulici Hněvotínská, ostatní křižovatky jsou v kolmém směru vůči opravované silnici průjezdné. Menší křižovatky budou dělníci uzavírat podle tempa prací postupně na celém úseku.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky průtah, Olomouc, oprava, křižovatka, uzavření, komplikace, kolony, objížďka, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy průtahu Olomoucí přinesou další komplikace. Křižovatka na třídě Svornosti bude úplně uzavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.