Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

ŘSD opraví úsek na příjezdu do Přerova. Příští rok tam má vzniknout turbo okružní křižovatka

Krátká dvoudenní komplikace čeká v závěru října řidiče v přerovské místní části Předmostí. Vozovka v křižovatce pod novou estakádou projde rychlou opravou poškozeného povrchu a motoristé budou muset využít objízdných tras. Silnice je ve správě Ředitelství silnic a dálnic, přerovský magistrát ale v tomto místě připravuje na příští rok výstavbu spirálovité okružní křižovatky.

Řidiče směřující přes podjezd z Přerova na Olomouc čekají na začátku týdne dopravní komplikace. Důvodem je oprava asfaltového povrchu v místech tamní světelné křižovatky. Omezení se dotkne i řidičů, kteří jedou z města do přerovské místní části Předmostí. Ovlivní i linky MHD, cestující musejí počítat s menším zpožděním. Oprava je naplánována na pondělí a úterý, od středy 1. listopadu by se již po tomto tahu mělo jezdit bez omezení.

Ředitelství silnic a dálnic bude v místech světelné křižovatky ulic Hranická, Velká Dlážka a Staré Rybníky opravovat asfaltový povrch v úseku o délce 75 metrů. Práce začnou v pondělí 30. října. „Doprava bude vedena jen jedním pruhem a bude řízena kyvadlově. Z Přerova jedoucí automobily nebudou moci odbočit do Předmostí a zákaz odbočení do místní části bude platit i pro opačný směr. Do města ani do Předmostí se nedostanou auta jedoucí z Dluhonic přes Staré Rybníky, kteří musí po dva dny využít silnici kolem Prechezy,“ přiblížil náměstek přerovského primátora pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Turbookružní křižovatka usnadní cestu z Předmostí do Přerova. Stavět se má příští rok

Značnou část dopravy odvedla z největší přerovské místní části Předmostí před dvěma lety otevřená estakáda, v exponovaných časech se ale místní stále potýkají s problémy při průjezdu jednou z hlavních křižovatek. Komplikace má odstranit takzvaná...

V úterý 31. října se práce přesunou na druhou polovinu vozovky, městská část Předmostí tedy bude pro motoristy přístupná jak od Přerova, tak od Olomouce, ale z Předmostí nebude možné vyjet ani jedním směrem. Objízdná trasa z Předmostí povede ulicí Prostějovská, podle náměstka Navrátila ale bude vhodnější jet přes opravené Kočíře směrem na místní část Lýsky a odtud pak po komunikaci I/47 do Přerova kolem prodejny Lidl. „Lidé, kteří využívají městskou autobusovou dopravu, nebudou muset řešit žádnou změnu zastávek, ale počítat musejí s menším zpožděním. Ve středu 1. listopadu už bude možné danou lokalitou jezdit bez omezení,“ doplnila mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Na stejném místě chystá město příští rok stavbu nové okružní křižovatky. Řidičům, kteří jedou z Předmostí, umožní snadnější vjezd na silnici vedoucí z nové estakády. I přes odvedení velké části dopravy se v křižovatce v dopravních špičkách totiž stále tvoří kolony, uvedl již dříve náměstek Navrátil. Takzvaná turbokřižovatka propojí s Předmostím ulice Hranická, Velká Dlážka a Staré Rybníky. Její vybudování bude stát šest milionů korun. „Projekt stále platí, ŘSD jsme na to před touto opravou upozorňovali. Nyní probíhají projekční práce na tuto okružní křižovatku,“ doplnil Navrátil.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Miroslava Mazala navazuje úsek v křižovatce na dříve opravené části silnice a jde o pouze drobnou opravu, která je součástí rámcové smlouvy. „Stav vozovky vyžaduje včasný zásah, pro další bezproblémové užívání je vhodné vyměnit obrusnou vrstvu asfaltu do hloubky pěti centimetrů,“ objasnil aktuální drobnou opravu před příchodem zimy mluvčí z olomouckého pracoviště ŘSD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky Doprava, uzavírka, Předmostí, Přerov, oprava silnice, křižovatka, okružní křižovatka, rondel, stavba, investice, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD opraví úsek na příjezdu do Přerova. Příští rok tam má vzniknout turbo okružní křižovatka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.