Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

VIDEO: Ve Vikýřovicích se na přejezdu srazilo nákladní vozidlo s osobním vlakem. Dva cestující jsou zraněni

, aktualizováno 27. října 2023, 17:19

Ve Vikýřovicích na Šumpersku se dnes odpoledne srazilo nákladní vozidlo s osobním vlakem, ve kterém cestovalo asi padesát lidí. Podle prvních informací jsou zraněny dvě osoby, alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Nehodu vyšetřuje policie.

Nehoda se stala pár minut po půl druhé odpoledne na železničním přejezdu v ulici Hraběšická v Šumperku, část Vikýřovice.

"Vlak směřoval na obec Kouty nad Desnou a nacházelo se v něm zhruba padesát cestujících. Podle prvotních informací byly lehce zraněny dvě osoby z vlaku. Šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a neřídil pod vlivem alkoholu," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Okolnosti a příčiny dopravní nehody policie nyní zjišťuje. Na místě zasahovaly jednotky hasičů ze Šumperk a drážní hasiči z Přerova.

Provoz na trati 291 byl mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou přerušený, dopravu zajišťovaly náhradní autobusy. Obnovení provozu České dráhy odhadovaly kolem páté hodiny odpoledne.

Na železničním přejezdu na Bělidlech v Olomouci se dnes ráno srazil kamion z Polska s osobním vlakem. Na místě hořelo, zasahovali zde hasiči a další složky integrovaného záchranného systému. Všechny cestující se podařilo z vlaku včas evakuovat,...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Vikýřovice, srážka, zranění, přejezd, nákladní automobil, vlak, policie, Šumperk, Kouty nad Desnou, České dráhy, osobní vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ve Vikýřovicích se na přejezdu srazilo nákladní vozidlo s osobním vlakem. Dva cestující jsou zraněni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.