Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oprava průtahu Olomoucí míří do finální fáze, asfaltování zavře rušnou trasu u nemocnice

Do finální fáze vstoupí od pondělí oprava více než dvou kilometrů páteřní silnice v Olomouci na ulicích Foerstrova, Pražská a Albertova. V příčném směru nebude několik dnů možný průjezd přes křižovatku u fakultní nemocnice v Hněvotínské ulici. Aktuální změna se dotkne motoristů i cestujících na třech autobusových linkách městské hromadné dopravy.

Oprava více než dvou kilometrů silnice I/35 v Olomouci začala 24. září a termín dokončení je naplánovaný na 5. listopadu. Poté budou ještě od 6. do 10. listopadu probíhat práce na výjezdové větvi z ulice Albertova na ulici Brněnskou. Pro hlavní část uzavírky jsou stanoveny dvě objízdné trasy. „Zákaz vjezdu nahradí obousměrná objízdná trasa viditelně značená po nezpoplatněné části dálnice D35 a Brněnskou ulicí, alternativní průjezd bude také umožněn přes městskou čtvrť Řepčín a obec Křelov-Břuchotín,“ informoval Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Přes uzavřený úsek je možný průjezd kolmo přes křižovatky, jejich povrch ale firma také musí opravit. Střídavě se tak na přibližně týden uzavírají také křížení s opravovaným tahem I/35. Opravou již prošla křižovatka ulice Pražské s třídou Míru a v tomto týdnu také vozovka na průniku Foerstrovy ulice a třídy Svornosti. V obou případech se podařilo i díky příznivému počasí místa zprůjezdnit v předstihu oproti určenému harmonogramu. „Pro dopravu ve městě se jedná o dobrou zprávu. Dřívější otevření umožnilo urychlení prací bez dopadu na kvalitu provedení. Odbočení na Foerstrovu ulici zatím není možné, protože zde pokračuje oprava silnice I/35,“ řekl k otevření křižovatky na třídě Svornosti mluvčí Mazal.

Příprava na stavbu a otevírání obálek. Budování důležitého úseku D35 u Olomouce má začít na jaře

Desetitisíce kubíků zeminy odvozila v uplynulých týdnech těžká technika z budoucí trasy D35 u Olomouce mezi Neředínem a Křelovem. Příprava území pro výstavbu míří do finální fáze, od listopadu proběhne kácení dřevin v okolí D35 i v zahrádkářské...

Poslední z velkých křižovatek na průtahu Olomoucí přijde na řadu od pondělí 30. října. Zákaz vjezdu do křížení ulic Hněvotínská, Foerstrova a Štítného bude podle Mazala v účinnosti maximálně do konce týdne, tedy 5. listopadu. Tuto trasu využívala řada motoristů jako alternativní spojnici s centrem města při příjezdu od dálnice D46 z Brněnské ulice či z dalších směrů z okolí na severozápadní straně Olomouce.

Se změnou v dopravě by měli počítat také cestující v autobusech na linkách číslo 10, 12 a 21. Oproti minulému týdnu, kdy ani vozy hromadné dopravy nemohli projet přes třídu Svornosti, se trasy a jízdní řády upravují. Podrobné informace jsou k dispozici na webu Dopravního podniku města Olomouce.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, Olomouc, Foerstrova, Pražská, Albertova, rekonstrukce, objízdná trasa, objížďka, DPMO, výluka tramvají, silnice, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava průtahu Olomoucí míří do finální fáze, asfaltování zavře rušnou trasu u nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.