Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Upadnuté kolo z náklaďáku zastavilo provoz na D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí

, aktualizováno 30. října 2023, 14:08

Dopravní nehoda nákladního a osobního auta uzavřela v pondělí na dvě a půl hodiny dálniční tah Mohelnicí a Olomoucí K havárii došlo ve zúžení nedaleko EXITu u Unčovic a provoz byl na D35 pozastaven v obou směrech. Na trase se vytvořily dlouhé fronty vozidel.

Rozsáhlá oprava D35 u Litovle je v polovině, o víkendu se uzavírka posune blíž k Olomouci

Stavbaři dokončili první polovinu čtyřměsíční opravy více než deseti kilometrů dálnice D35 mezi Litovlí a Olomoucí. Investice za 170 milionů korun přechází do druhé etapy, od víkendu se tak změní poloha částečné uzavírky na frekventované silnici.

„Kvůli nehodě je pozastaven provoz ve směru z Mohelnice na Olomouc na 254. kilometru dálnice D35. Incident se stal v místě zúžení realizovaného za účelem opravy dálnice. V obou směrech se tvoří kolony, předpokládané zprovoznění zatím není známé,“ uvedl dopoledne mluvčí olomouckého pracoviště ŘSD Miroslav Mazal.

„Dopravní nehodu způsobilo upadnuté kolo z nákladního automobilu. To následně narazilo do dalších dvou nákladních a jednoho osobního auta. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, alkohol za volantem vyloučila provedená dechová zkouška a způsobená škoda je předběžně vyčíslena na půl milionu korun,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová. Místo tak bylo po kolizi uzavřené. Podle webu Policie ČR se odstraňování následků nehody předpokládá přibližně okolo 13. hodiny. „Odklon dopravy je veden přes souběžnou silnici s dálnicí D35,“ doplnila mluvčí Vaňharová.

Kolem třinácté hodiny se nehodu opravdu podařilo odstranit. "Provoz na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí je již v obou směrech zcela obnoven," potvrdila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Dopravní info Olomoucký kraj/Tomáš Špičan

Štítky Doprava, nehoda, dálnice, D35, dopravní nehoda, zúžení, dopravní komplikace, uzavírka, Olomouc, Mohelnice, Litovel, ŘSD, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Upadnuté kolo z náklaďáku zastavilo provoz na D35 mezi Mohelnicí a Olomoucí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.