Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Cesta z Olomouce do Přerova se značně zkomplikuje. V Kokorách se bude deset dní opravovat most

Řidiči na frekventované trase mezi Olomoucí a Přerovem se musí připravit na značné komplikace. Silničáři začnou opravovat most v obci Kokory, doprava bude vedena pouze jedním jízdním pruhem kyvadlově. Silničáři upřesnili, že práce začnou až dnes a potrvají zhruba deset dní.

Práce měly původně  začít už minulou středu. "Práce budou zahájeny v pondělí 6. listopadu, posun začátku rekonstrukce nastal z důvodu opoždění dodávky materiálu ze zahraničí," upřesnil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

"Frekventovanou trasu mezi Olomoucí a Přerovem ovlivní plánovaná oprava mostních závěrů v obci Kokory. Rekonstrukce části mostu přes vodní tok Olešnici potrvá zhruba deset dní za částečné uzavírky silnice I/55 průjezdné dočasně jedním jízdním pruhem kyvadlově podle pokynů semaforů střídaných regulovčíky s vysílačkami," dodal Mazal.

Silničáři upozorňují, že kvůli zúžení mohou na trase vznikat kolony, a žádají řidiče o pochopení. Podle poslední sčítání dopravy zde projede přes 9500 aut denně. "Za možné zdržení se předem omlouváme," uvedl Mazal.

Opravy přijdou na 1,3 milionu korun, firma provede výměnu dosluhujících mostních závěrů po částech. "Jedná se o opravu stávajícího mostu evidenčního čísla 55-006 se zachováním prostorového uspořádání. Současné závěry budou vybourány až na povrch nosné konstrukce mostu, nová náhrada šířky 240 milimetrů tak sníží hlučnost provozu u blízké obytné zástavby," slíbil Mazal.

Začíná stavba dálničního tahu z Olomouce do Přerova. Část D55 má být hotová za dva a půl roku

Pro řidiče na trase z Olomouce do Přerova vítané urychlení, pro obyvatele Krčmaně vidina vytoužené úlevy od dopravního ruchu. Během několika dnů začne stavba takřka osmikilometrového úseku dálnice D55 Olomouc – Kokory. Hotovo má být za dva a půl...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, most, komplikace, I/55, komplikace, uzavírka, zdržení, kolony, Olomouc, Přerov, oprava, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta z Olomouce do Přerova se značně zkomplikuje. V Kokorách se bude deset dní opravovat most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.