Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na křižovatce u mostu v Přerově automobil s vozíkem usmrtil ženu. Záchranáři jí nedokázali pomoci

, aktualizováno 9. listopadu 2023, 6:31

Na křižovatce u mostu Legií v Přerově dnes odpoledne automobil s přívěsným vozíkem zachytil ženu, která později zemřela. Okolnosti nehody vyšetřuje policie, záchranáři již zraněné ženě nedokázali pomoci.

Smrtelný čelní střet na Hranicku: při nehodě vyhasl život jednoho z řidičů

Lidský život si vyžádala noční dopravní nehoda dvou osobních aut u obce Polom na Přerovsku. Na silnici první třídy vyjel jedenačtyřicetiletý řidič do protisměru a střetl se s protijedoucím vozem. Přes veškerou snahu záchranářů zraněním podlehl.

"Dnes před 14:00 došlo k tragické dopravní nehodě v Přerově na křižovatce ulic Velké Novosady a nábřeží Protifašistických bojovníků. Podle prvotních informací poškozenou zachytilo vozidlo s vozíkem a i přes veškerou snahu záchranářů žena zraněním na místě podlehla. Příčina a okolnosti nehody jsou v současnosti v šetření," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Místo nehody bylo průjezdné, doprava ve směru na Olomouc byla omezena na jeden jízdní pruh. 

V místě nehody byl dříve přechod pro chodce, letos v květnu se po rekonstrukci povrchu vozovky už toto značení neobnovilo. Vzniklo zde takzvané místo pro přecházení. V takto značeném místě nemají chodci přednost jako na přechodu. „Podle dopravních policistů se jedná o přechod velmi nebezpečný, což dokládá i statistika dopravních nehod střetu chodce s vozidlem. Nejednou se tu stalo, že pěšímu zastavil jeden řidič – chodec pak pokračoval přes přechod a druhé vozidlo ho srazilo, protože člověk jdoucí po zebře automaticky počítal s tím, že je na přechodu a má absolutní přednost,“ řekla tehdy ke zrušenému přechodu mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Na ulici Velké Novosady v Přerově je namísto jednoho z přechodů pro chodce takzvané místo pro přecházení. Vzniknout zde má světelná křižovatka. Foto: FB Tomáš Navrátil

Pro překonání rušného průtahu se v těchto místech v Přerově do budoucna počítá s vybudováním světelné křižovatky. Její výstavba ale souvisí s projektem nového nákupního parku v areálu firmy Kazeto. Ta je zatím v přípravné a povolovací fázi, stavba by měla začít příští rok.

V říjnu na silnicích Olomouckého kraje zemřel jeden člověk, tragická nehoda se stala v druhé polovině měsíce rovněž na Přerovsku. Při srážce dvou osobních aut na silnici I/48 u obce Polom na Přerovsku zemřel jednačtyřicetiletý řidič. Vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozem, nikdo další zraněn nebyl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní Info Olomouc Kraj +100km/Katka Ocelková

Štítky nehoda, smrt, zranění, žena, Přerov, vozík, automobil, záchranáři, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na křižovatce u mostu v Přerově automobil s vozíkem usmrtil ženu. Záchranáři jí nedokázali pomoci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.