Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Olomoucký kraj od prosincového jízdního řádu posílí vlakovou i autobusovou dopravu

Zlepšení dopravní obslužnosti regionu Šumperska či Uničovska má přinést nový jízdní řád, který vstoupí v platnost v obvyklém termínu 10. prosince. Úprava se dotkne jak autobusových linek, tak vlakových spojů. Právě nové spěšné vlaky nabídnou další varianty dopravy do Olomouce.

Změny jízdních řádů i s novými spoji se připravují v Integrovaném dopravním systému Olomouckého kraje (IDSOK). Ten koordinuje několik dopravců linkové autobusové dopravy a také objednává regionální železniční dopravu. Plánované změny budou postupně konkretizovány na webových stránkách. „Tamtéž najdou zájemci také informace o výlukách, e-shop jízdenek nebo vyhledávač dopravního spojení,“ doplnila mluvčí hejtmanství Alena Minxová.

České dráhy po jednání s krajem přidají vagóny do souprav mezi Zábřehem a Jeseníkem

Větší komfort má přinést navýšení počtu vagónů ve vlakových soupravách na trase mezi Zábřehem a Jeseníkem. Na zařazení více vozů se dohodli zástupci Olomouckého kraje a Českých drah. Změna bude v platnosti od nového jízdního řádu, který se pojí s...

Olomoucké hejtmanství nyní avizuje, že nové autobusové linky zlepší spojení například mezi Uničovem a Litovlí. Do Šumvaldu či Štěpánova zamíří s novým jízdním řádem školní spoje a v plánu je posílení dopravy do Jívové nedaleko Olomouce.

Vylepšením dopravní dostupnosti regionu Šumperska mají být od 10. prosince nové spěšné vlaky. „Z Velkých Losin přes Šumperk budou vyjíždět tak, aby byly v Olomouci před půl sedmou a půl osmou ráno, zpět bude nový spěšný vlak vyjíždět v 15:30,“ informovala v tiskové zprávě Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomoucké kraje (KIDSOK).

Po rezignaci obviněného náměstka Záchy bude mít krajskou dopravu na starosti hejtman Suchánek

Místo obviněného bývalého hejtmanova náměstka Michala Záchy (dříve ODS) bude mít nově oblast dopravy ve své gesci hejtman Josef Suchánek (STAN). Změna je reakcí na kauzu nezákonného ovlivňování zakázek Olomouckého kraji. Hejtmanství podle...

„Změny v jízdních řádech reagují na požadavky cestujících a také na jeden z cílů Olomouckého kraje, kterým je kvalitní a rychlá veřejná doprava,“ podotkl Josef Suchánek (STAN), hejtman Olomouckého kraje, který má nově ve své gesci také oblast dopravy.

Týden před přijetím platnosti změn budou v prodeji knižní jízdní řády na rok 2023/2024. „K zakoupení jsme připravili celkem pět oblastních jízdních řádů pro Olomoucko, Prostějovsko, Přerovsko, Šumpersko a Jesenicko a také regionální vlakový jízdní řád. Obsahem knižních jízdních řádů jsou spoje Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje,“ uvádí KIDSOK na svém webu k jízdním řádům. Ty budou podle seznamu prodejních míst k mání na celé řadě vlakových stanic, autobusových nádraží či v informačních centrech.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, jízdní řád, vlak, autobus, spoj, posílení spojů, Šumperk, Uničov, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj od prosincového jízdního řádu posílí vlakovou i autobusovou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.