Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kvůli sněhu hasiči vyjížděli v kraji padesátkrát. Některé silnice byly neprůjezdné až nedělního podvečera

Hasiči za sebou mají náročný víkend, kvůli sněhu a závějím vyjížděli téměř padesátkrát, vyprošťovali autobusy, sypače a osobní vozy, odstraňovali stromy z cest a rampouchy z veřejných budov. Nevydechli si ani silničáři, některé cesty na Prostějovsku a Olomoucku se podařilo protáhnout až v neděli v podvečer.

"Nejhorší situace byla v sobotu na komunikacích nad Šternberkem, na Jesenicku a Přerovsku. Vyprošťovali jsme autobus u obce Rejvíz, který havaroval do příkopu a zapadnul. Cestovalo v něm dvanáct osob, jedna se zranila. Autobus jsme vytáhli zpět na silnici vyprošťovacím jeřábem. Pasažérům z autobusu v příkopu jsme pomáhali i u Kojetína. Cestovalo v něm devatenáct osob, tři se zranily. Třetí autobus jsme vytáhli navijákem na silnici ve Lhotě na Přerovsku. Ve vozidle byl pouze řidič," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Autobus, který havaroval u Kojetína na Přerovsku, jel kolem Popůvek ve směru od Křenovic. "Při jízdě řidič před sebou spatřil protijedoucí vozidlo, proto zpomalil a najel k pravému okraji vozovky. Na zasněžené silnici však došlo ke sjetí autobusu do příkopu. Přitom došlo k přelomení stromu a dopravní značky," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová. Dechová zkouška vyloučila alkohol, škoda je 205 tisíc korun.

Hasiči kromě toho vyprošťovali auta ze závějí. Na silnici z Lipiny na Těšíkov vyprostili dva osobní vozy, která zde zapadly. "Vyjeli jsme také vyprostit auto k Huzové. V oblasti se tvořily sněhové jazyky a závěje. Na Jesenicku jsme z příkopů vyprostili dva sypače ve Štítech a ve Velké Kraši," dodala mluvčí hasičů.

Kromě Jesenicka a Šternberska sníh zaměstnal hasiče a silničáře také na Olomoucku a Prostějovsku, kde v sobotu zavál několik silnic. Šlo o cesty mezi Drahany a Nivou na Prostějovsku a Měrovicemi nad Hanou a Kojetínem na pomezí Prostějovska a Přerovska a také o úsek mezi Norberčany a Véskou na Olomoucku. Zprovoznit se je podařilo až v neděli v podvečer.

V nejvyšších polohách Olomouckého kraje napadlo přes noc až patnáct centimetrů sněhu. Silničáři mají v terénu veškerou techniku s posypem i pluhy. Dva z nich vyprošťovali hasiči na Jesenicku. U Rejvízu havaroval autobus.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehody, hasiči, silnice, sníh, sjízdnost, Olomoucký kraj, okres Přerov, okres Jeseník, okres Prostějov, Kojetín, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli sněhu hasiči vyjížděli v kraji padesátkrát. Některé silnice byly neprůjezdné až nedělního podvečera  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.