Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Při havárii u Křelova dnes zemřel řidič, osobní vůz čelně narazil do stromu. Kvůli počasí bylo hodně nehod

, aktualizováno 29. ledna 2024, 11:20

Při havárii mezi obcemi Křelov a Topolany na Olomoucku přišel dnes dopoledne o život řidič osobního vozidla, které narazilo do stromu. Dalšího zraněného spolujezdce museli z havarovaného auta u Uničova vyprošťovat hasič. Kvůli počasí a kluzkým vozovkám je dnes nehod v celém Olomouckém kraji víc. Do pole vyletělo auto například také u Přemyslovic na Prostějovsku.

Tragická nehoda se stala dnes krátce před devátou hodinou mezi obcemi Křelov a Topolany. "Při nehodě přišel o život řidič osobního vozidla. Podle prvotních informací osobní vozidlo narazilo čelně do stromu," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Silnice mezi obcemi je v současné době uzavřená a policisté na místě zjišťují okolnosti celé události.

Na místě zasahovali také hasiči, záchranářům asistovali při resuscitaci vážně zraněného řidiče, který však nakonec zraněním podlehnul. Hasiči celé místo zabezpečili proti vzniku požáru a zajistili uniklé provozní kapaliny.

Další nehoda se stala u Uničova. "Zaklíněného zraněného spolujezdce jsme dnes ráno vyprostili z havarovaného auta mezi Uničovem a Novou Dědinou. Pomocí páteřní desky jsme osobu z auta opatrně dostali ven a předali záchranářům. U nehody se zranil rovněž řidič, oba byli převezeni do nemocnice," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči provedli potřebná protipožární opatření a postarali se o uniklé provozní kapaliny. Balážová potvrdila, že od 7:00 hasiči v celém Olomouckém kraji zasahovali už u šesti dopravních nehod.

Svědci hlásili havárii například před Přemyslovicemi na Prostějovsku směrem na Konici. Na silnici, která vede kolem lesa, se vytvořila námraza a auta se zde dostávala do smyku. Jeden z řidičů vůz nezvládl a skončil zhruba deset metrů v poli. Informace o zraněných zatím nejsou k dispozici.

Podle předpovědi počasí by problémy s mrznoucími mlhami a kluzkými silnicemi měly skončit před polednem.   

Policisté přistihli opilou ženu za volantem. Za půl hodiny ve stejném voze boural její ještě opilejší spolujezdec

Mladou řidičku s více než jednou promile alkoholu v dechu zastavila policejní hlídka v noci u benzínové čerpací stanice v Šumperku. Strážci zákona ženě zadrželi řidičský průkaz, přibližně za půl hodiny ale policisté řešili nehodu, ve které...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, smyk, led, hasiči, spolujezdec, zranění, Uničov, Olomoucký kraj, silnice, Nová Dědina, okres Prostějov, Konice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při havárii u Křelova dnes zemřel řidič, osobní vůz čelně narazil do stromu. Kvůli počasí je hodně nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.