Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dva lidé zemřeli v lednu při dopravních nehodách v Olomouckém kraji. Jedna z obětí se zřejmě vezla mezi tramvajemi

Dva lidé zemřeli v lednu při dopravních nehodách v Olomouckém kraji. Obě tragické nehody se staly na Olomoucku. Mezi Křelovem a Topolany zemřel řidič osobního vozu, který narazil do stromu. Další obětí je rovněž muž, kterého v Olomouci zachytil druhý vůz tramvaje. Zřejmě se vezl mezi vozy.

Za celý uplynulý měsíc se podle policejních statistik stalo v Olomouckém kraji 456 nehod, což je o 18 více než loni. Kromě dvou mrtvých byly dva lidé těžce zraněni a 79 lehce. Celková škoda byla 29,96 milionu korun.

První smrtelnou dopravní nehodu v letošním roce policisté evidovali 8. ledna v Olomouci, když tramvaj usmrtila muže. Jeho tělo se našlo v kolejišti, testy DNA nyní potvrdily, že šlo o jednatřicetiletého muže z Prostějovska. Zachytila ho podle policistů přední část druhého vozu tramvajové soupravy. Jak se nehoda stala, však policisté stále zjišťují. Podle policejního mluvčího Libora Hejtmana se na výzvu policie dosud nepřihlásil žádný svědek. Podle zástupců Dopravního podniku města Olomouce se muž mohl vézt mezi vozy a spadnout.

Druhou letošní obětí je řidič osobního vozu, který 29. ledna zemřel při nehodě mezi Křelovem a Topolany na Olomoucku. Podle informací policie vůz čelně narazil do stromu.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se v kraji stalo pátek 19. ledna, celkem 29.

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo loni 17 lidí, je to o pět více než předchozí rok. Meziročně přibylo nehod, a to o 342, počet obětí je však druhý nejnižší za posledních deset let.

Při havárii mezi obcemi Křelov a Topolany na Olomoucku přišel dnes dopoledne o život řidič osobního vozidla, které narazilo do stromu. Dalšího zraněného spolujezdce museli z havarovaného auta u Uničova vyprošťovat hasič. Kvůli počasí a kluzkým...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Doležal

Štítky úmrtí, doprava, havárie, tramvaj, Olomoucký kraj, dopravní nehoda, Olomouc, silnice, Topolany, Dopravní podnik města Olomouce, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva lidé zemřeli v lednu při dopravních nehodách v Olomouckém kraji. Jedna z obětí se zřejmě vezla mezi tramvajemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.