Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na křižovatce na Prostějovsku šlo o život. Někdo vyměnil dopravní značky na hlavní a vedlejší silnici

, aktualizováno 20. února 2024, 13:10

Velmi špatný nápad měl neznámý pachatel, který na frekventované křižovatce u Prostějova vyměnil dopravní značky, a prohodil tak hlavní a vedlejší silnici. Podle dopravních expertů šlo o život. Pachateli hrozí až šest let vězení.

Policie neuvěřitelný případ vyšetřuje od neděle pro trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který hrozí pokuta nebo až šest let vězení.

"Pracovník správy silnic nás v neděli po poledni informoval, že neznámý pachatel provedl protiprávní výměnu dopravních značení na křižovatce mezi Držovicemi, Smržicemi, Dubany a Olšany, ke kterému mělo dojít někdy v době od sobotního podvečera do nedělního poledne," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Pachatel vyměnil čtyři značky upravující přednost v jízdě, konkrétně dvě značky P1 - křižovatka s vedlejší pozemní komunikací se dvěma značkami P6 - Stůj, dej přednost v jízdě. "Vedlejší komunikaci označil jako hlavní a naopak," vysvětlila mluvčí policie.

Podle dopravních expertů jde o velmi nebezpečný nápad. "To není legrace, tam mohlo jít opravdu o život, to je bez diskuse. Z mého pohledu je to velice hloupý vtip člověka, který vůbec neumí docenit, co se mohlo stát. Kdo to tam zná, snad zaregistruje, že je něco špatně, ale může tam jet někdo, kdo třeba objíždí dálnici, a to by pak mohlo vést opravdu k fatálním následkům," rozzlobil se vedoucí olomoucké pobočky Besip Miroslav Charouz.

Podle něho vyměnit dopravní značky na hlavní a vedlejší silnici nemohl udělat rozumný člověk. "Nebo to musel být někdo duševně nemocný. To se stávalo už kdysi u Kokor, že tam odstraňovali zákaz předjíždění, že se tam otáčeli," povzdechl si Charouz.

Policie ubezpečila, že v současné době jsou dopravní značky na takzvané staré silnici z Prostějova do Olšan už v pořádku. "Po zjištění a následném zadokumentování bylo dopravní značení pracovníky správy silnic vráceno do původního stavu," sdělila mluvčí policie Zajícová.

Dva lidé zemřeli v lednu při dopravních nehodách v Olomouckém kraji. Jedna z obětí se zřejmě vezla mezi tramvajemi

Dva lidé zemřeli v lednu při dopravních nehodách v Olomouckém kraji. Obě tragické nehody se staly na Olomoucku. Mezi Křelovem a Topolany zemřel řidič osobního vozu, který narazil do stromu. Další obětí je rovněž muž, kterého v Olomouci zachytil...

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky silnice, dopravní značka, výměna, hlavní, vedlejší, trestný čin, nebezpečí, dálnice, Prostějov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PINKOVA ALENA

nebankovní půjčka pro fyzické osoby, podnikatele a firmy od 50000 Kč/EUR do 85000000 Kč/EUR s flexibilní úrokovou sazbou 3% pro více informací nás kontaktujte na Email: mhorackova04@gmail.com

Úterý, 27. února 2024, 02:08Odpovědět

Petra Študentová

A dobře ten člověk udělal !!! Je tam nesmyslně stopka na silnici, která je daleko vytíženější než ta hlavní, navíc ty stopky jsou z obou stran z kopce, takže v zimě, když je tam ledovka, to prostě ani ubrzdit nejde. Takže rozhodně bezpečnější by bylo nechat značky tak, jak je dal ten moudrý neznámý. A pokud vyměnil všechny značky tak, že si navzájem neodporovaly, tak se nemohlo nic stát !!!

Čtvrtek, 22. února 2024, 12:16Odpovědět

Na křižovatce na Prostějovsku šlo o život. Někdo vyměnil dopravní značky na hlavní a vedlejší silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.