Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Zábřeh letos čekají komplikace v dopravě. Na hlavní trase do Šumperka silničáři chystají opravu mostu

Řidiči, kteří budou letos v létě projíždět Zábřehem, se musí připravit na komplikace. Na hlavní trase z Olomouce do Šumperka a dál na Jeseníky totiž silničáři chystají opravu mostu. Doprava bude svedena do jednoho pruhu a lze očekávat zdržení a kolony.

Testem, jak bude situace v dopravě ve městě vypadat, byly opravy v minulým týdnu, kdy se na příjezdu do Zábřehu směrem od Olomouce tvořily kolony. 

"Modifikovanou asfaltovou směsí pro použití za studena bez omezení klimatických podmínek jsme opravovali pouze ty nejhorší výtluky u mostních uzávěrů. Ve schvalovacím procesu máme zakázku na výměnu mostních dilatačních závěrů včetně výměny obrusné vrstvy na celém mostě ev. č. 44-013 v předpokládané hodnotě 9,4 milionu korun bez DPH. Pokud nenastanou komplikace během soutěže a při podpisu smlouvy, mohla by se oprava realizovat odhadem od června letošního roku. Pravděpodobně po polovinách," potvrdil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

K opatrnosti na silnicích proto vyzývá řidiče starosta Zábřehu František John (KDU-ČSL).

"Havarijní stav mostního dilatačního závěru je pro řidiče nepříjemný a nebezpečný. Komunikujeme s ŘSD, proběhne výměna závěru spolu s odfrézováním a pokládkou nových asfaltových vrstev. Bude to znamenat dopravní omezení, ale je to potřeba. Do té doby budou probíhat opravy," nabádá starosta.

Při plánovaných opravách také dalších mostů v Zábřehu na páteřní dopravní trase přitom město nedávno odmítlo navržené objížďky. "Za město dáváme opakovaně protinávrh, a to opravu mostů po etapách tak, aby byl jeden pruh veden po mostě i v době opravy. Vidíme to jako jedinou možnou variantu. S názorem města souzní i složky IZS," vysvětlil starosta. V opačném případě podle něho hrozí totální kolaps dopravy.

Zábřežský kulturák se změní v moderní centrum s novou dostavbou. Investice přesáhne 80 milionů

Přes padesát let staré kulturní centrum v Zábřehu projde komplexní proměnou za více než 80 milionů korun. Kromě stavebních úprav současných prostor se objekt rozšíří o novou přístavbu a získá také moderní audiovizuální vybavení. Práce se mají...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František John

Štítky oprava, most, Zábřeh, doprava, komplikace, ŘSD, starosta, Šumperk, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábřeh letos čekají komplikace v dopravě. Na hlavní trase do Šumperka silničáři chystají opravu mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.