Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Hrozivá srážka kamionu s osobním vlakem na Bělidlech jde k soudu. Řidiči hrozí osm let

, aktualizováno 8. března 2024, 9:01

Policie ukončila vyšetřování hrozivé srážky osobního vlaku s kamionem z října loňského roku na železničním přejezdu na Bělidlech v Olomouci. Při nehodě vznikl mohutný požár, zranilo se šest cestujících, vlakvedoucí a řidič. Policie navrhla obžalovat řidiče z obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu hrozí až osm let vězení nebo pokuta.

Je zázrak, že se dostali všichni ven. Kraj a hasiči ocenili hrdiny z hořícího vlaku v Olomouci

Panika, dým a řev provázely první chvíle hrozivé nehody osobního vlaku a kamionu v Olomouci. Následky požáru a jedovatého dýmu, které zachvátily jeden z vagonů, mohly být přitom tragické. Zástupci Olomouckého kraje a Hasičského záchranného sboru...

"Olomoučtí kriminalisté ukončili vyšetřování srážky osobního vlaku s nákladním vozidlem, ke které došlo 17. října loňského roku na železničním přejezdu v Divišově ulici v Olomouci. Kriminalisté předali okresnímu státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby na pětašedesátiletého řidiče nákladního vozidla, kterému hrozí za přečin obecné ohrožení z nedbalosti trest odnětí svobody na dvě léta až osm let nebo peněžitý trest," potvrdil dnes mluvčí policie Libor Hejtman.

Nehoda se na železničním přejezdu v olomouckých Bělidlech stala krátce před půl devátou ráno. Řidič nákladního vozidla Scania s návěsem, jedoucí od Hodolan k Pavlovické ulici, se pravděpodobně nevěnoval řízení a na železniční přejezd vjel na červenou. Střetl se s osobním vlakem mířícím od Velké Bystřice k olomouckému hlavnímu nádraží.

"V danou chvíli v něm cestovalo zhruba třicet osob. Vlivem nárazu se oddělil návěs od tahače, jehož nádrž zachvátil požár. Plameny se rozšířily na celou nákladní soupravu, osobní vlak a automobil, který přijel k přejezdu v opačném směru než nákladní vozidlo. Nehoda si vyžádala zranění řidiče nákladního auta, vlakvedoucího a nejméně šesti osob cestujících ve vlaku. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena přes 30 milionů korun," popsala nehodu mluvčí policie Petra Vaňharová.

První chvíle hrozivé nehody provázely panika, dým a řev. Následky požáru a jedovatého dýmu, které zachvátily jeden z vagonů, mohly být tragické. Zástupci Olomouckého kraje a Hasičského záchranného sboru později ocenili dva hrdiny, kteří okamžitě zasáhli, byť každý z jiné strany – jeden zevnitř, druhý zvenčí - a dostali všechny cestující ven z vlaku. Šlo o vlakvedoucího Romana Juřenu a zaměstnance blízkého servisu Lukáše Dudíka.

Nehoda měla také vážné následky také pro tramvajový provoz, který byl v celé lokalitě kvůli opravám přerušen na několik týdnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky železniční přejezd, nehoda, kamion, osobní vlak, srážka, požár, hasiči, policie, zranění, Bělidla, nákladní automobil, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:34Odpovědět

VIDEO: Hrozivá srážka kamionu s osobním vlakem na Bělidlech jde k soudu. Řidiči hrozí osm let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.