Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Aplikace Moje Olomouc má novou funkci. Ukazuje dopravní omezení ve městě

Aplikaci spustilo město už v roce 2018, od loňského února má ale nový design a více funkcí. Teď přibývá další. Občané nově v aplikaci najdou mapu se všemi dopravními omezeními ve městě.

Občané se v aplikaci nově dozví o všech aktuálních, ale i plánovaných dopravních omezeních ve městě. Dostanou k tomu také informace o jakou stavbu se jedná a od kdy do kdy potrvá. „Snažíme se aplikaci vylepšovat průběžně tak, aby byla pro občany nejen užitečná, ale také uživatelsky příjemná,“ vysvětlil náměste primátora Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti) a dodal, že se na radnici snaží připravovat půdu i pro další změny, které přijdou v budoucnu.

V aplikaci si uživatel po prvním spuštění vybere, jestli má zájem o funkce určené pro obyvatele města, studenty nebo turisty. Mezi jednotlivými nastaveními lze přepínat. „Jednotlivé položky může uživatel také seřadit podle vlastních priorit, přidávat je, nebo naopak skrývat. Každému totiž vyhovuje něco jiného,“ dodal webmaster Pavel Snášel.

Radary začnou v následujících týdnech kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti na frekventované Přerovské ulici v Olomouci. V krajském městě tak půjde o třetí stále měřený úsek. Ukázněnost řidičů hlídá stejná technologie také v...

Aplikaci spustilo město už před šesti lety. Od loňského února pak funguje nová verze s inovovaným designem a více funkcemi. „Lze se přes ni objednat na přepážku úřadu, takže nemusíte čekat ve frontě, zaplatit parkování či jízdenku na MHD nebo nahlásit závadu v podobě nefunkčního osvětlení, rozbitých laviček nebo chodníků,“ vysvětlila Lenka Jedličková z oddělení marketingu olomouckého magistrátu. Občané v aplikaci také najdou kontakty na pracovníky magistrátu, kalendář akcí nebo polední menu olomouckých restaurací.

Nově si mohou také zájemci zapnout odběr novinek ze sportovních klubů HC Olomouc a fotbalové Sigmy. Aplikace Moje Olomouc je ke stažení zdarma na chytrých telefonech s operačním systémem Android nebo iOS. Další informace o aplikaci jsou k nahlédnutí na webových stránkách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky aplikace, Olomouc, Moje Olomouc, dopravní omezení, mapa, nová funkce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Celé (ten) Olomóc červené, jen občas někde prusmyk !

Neděle, 10. března 2024, 13:04Odpovědět

Aplikace Moje Olomouc má novou funkci. Ukazuje dopravní omezení ve městě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.