Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dopravní komplikace v Přerově. Kvůli katastrofálnímu stavu krajnice je uzavřený jeden pruh mostu u elektrárny

Řidiči v Přerově se musí připravit na komplikace. Kvůli katastrofálnímu stavu krajnice musela radnice nechat uzavřít jeden pruh mostu u elektrárny na hlavním průtahu městem. Uzavírka bude trvat zhruba dva měsíce, než se díry podaří opravit. Lze očekávat kolony a zdržení.

Na nebezpečný stav krajnice na mostu Legií v Přerově si motoristé stěžovali už několik posledních týdnů. "To nevypadá úplně na poškození svrchní vrstvy. Tohle už by zasloužilo dopravní omezení a velkou opravu," upozornil na sociálních sítích například Martin Belobrad.

Náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil (ANO) potvrdil, že opakované opravy krajnice už nemají cenu. "Od ŘSD, vlastníka dané komunikace, jsem dostal zprávu, že vzhledem k havarijnímu stavu a rozsahu výtluku, který nejsme schopni za současné situace opravit tak, aby to nějakou dobu vydrželo, přistoupíme k uzavření jízdního pruhu v místě poškození do termínu oprav. Ta bude provedena asi za měsíc a půl, až budeme mít vybraného dodavatele na velkoplošnou opravu," uvedl náměstek.

Do té doby se motoristé musí smířit při průjezdu Přerovem s kolonami a zdržením. "Bylo to opravováno provizorně a na větší opravu se to bude muset zavřít. A to bude ucpaný celý průpich. Ta oprava nebude jednoduchá, to snad musí pochopit každý," komentoval to například Petr Nedělka.

Bohužel to není jediná komplikace, která přerovskou dopravu čeká. Ve špatném stavu je také ulice Tovární. "Ohledně Tovární jsem mluvil se zastupujícím ředitelem Správy silnic Olomouckého kraje. Osobně upřednostňuji celoplošnou opravu a věřím, že se na to brzy vrhnou, protože stav je opravdu tristní," potvrdil náměstek Navrátil.

Obří investice u Přerova přinese přes dva tisíce míst. Developer postaví sklady a haly pro lehký průmysl

Přerovská radnice dokončuje předběžné smlouvy o prodeji městských pozemků developerské společnosti RC Europe, která chce na kraji města směrem na Henčlov vybudovat sklady a haly pro lehkou strojní výrobu. Obří investice ve výši přes miliardu...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní situace v Přerově a okolí / Jiří Fešar

Štítky Přerov, oprava, most, výtluky, elektrárna, uzavírka, komplikace, doprava, průtah, Olomoucký kraj, Tomáš Navrátil, most Legií, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní komplikace v Přerově. Kvůli katastrofálnímu stavu krajnice je uzavřený jeden pruh mostu u elektrárny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.