Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pozor na D35. Dnes začíná oprava estakády, o víkendu bude u Křelova dálnice zavřená kvůli bourání mostu

Motoristé by si měli v následujících dnech dát na dálnici D35 u Olomouce pozor. Dnes začíná oprava estakády u Nemilan, která potrvá až do července, kvůli bourání mostu bude navíc dálnice u Křelova velkou část víkendu úplně uzavřena. Objížďka povede po vedlejší silnici.

Plánovaná oprava dálniční estakády u olomoucké části Nemilany začíná dnes ráno. V prvních dnech budou silničáři osazovat nové dopravní značení a provoz povede obousměrně vždy v jednom pruhu v režimu 1+1. "Poté bude až do července doprava po dálnici D35 vedena v plynulejším uspořádání dvou pruhů pro každý směr jízdy, jde o režim 2+2. Změna je totožná jako v minulém roce, kdy došlo k opravě protisměru," uvedl Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Rekonstrukce směru od Ostravy zahrnuje kompletní výměny vozovky, vyrovnání výškových rozdílů nosných konstrukcí, stavbaři také zajistí protikorozní opatření, položí nové izolace včetně říms a bezpečnostních zařízení. Součástí jsou nové mostní závěry, ložiska, kabely a značení.

"Z šesti účastníků veřejného výběrového řízení byla vybrána nejvýhodnější nabídka s cenou 111 milionů korun," uvedl Mazal.

O víkendu pak přijde další omezení na D35 na druhé straně Olomouce. Dálnice bude kvůli bourání mostu u Křelova úplně uzavřena od soboty od 07:00 do neděle do 13:00. "Omezení bude mezi 253. a 261. kilometrem, veškerý provoz povede značenou objízdnou trasou po souběžné silnici II/635 přes Unčovice, Náklo a Příkazy," upozornil Mazal.

Víkendové bourání mostu souvisí s nedávno zahájenou stavbou poslední části dálničního obchvatu Olomouce. Uzavřena je také silnice 3. třídy z Topolan do Křelova, po které jezdí vozidla na stavbu.

Stavba poslední části západního dálničního obchvatu Olomouce mezi Křelovem a Slavonínem začala na konci února. Díky novému úseku o délce 3,2 kilometru se přestanou tvořit dlouhé kolony před okružní křižovatkou u Globusu. Poslední část obchvatu bude v provozu na jaře 2026.

Na rok uzavřeno. Kvůli stavbě klíčového úseku D35 u Olomouce začnou první omezení v dopravě

Po slavnostním zahájení se postupně rozbíhá budování poslední chybějící části západního dálničního obchvatu Olomouce. Stavba D35 Křelov – Slavonín zasahuje do polí, malé zahrádkářské kolonie a protíná také silnici vedoucí od Křelova k olomoucké...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR, Stanislav Heloňa

Štítky Olomouc, D35, uzavírky, omezení, oprava, estakáda, most, demolice, silnice, Křelov, Nemilany, doprava, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na D35. Dnes začíná oprava estakády, o víkendu bude u Křelova dálnice zavřená kvůli bourání mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.