Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Neředína a ke krematoriu nepojedou dva týdny tramvaje. Důvodem jsou opravy kolejí a zastávek

Do Neředína a ke krematoriu v Olomouci nepojedou dva týdny tramvaje. Výluka začíná dnes a potrvá do příštího pátku. Důvodem jsou opravy tramvajové trati na třídě Míru a zastávek v ulici Pražská. Dopravu zajistí náhradní autobusy.

"Výluka tramvají v úseku Palackého – Neředín, krematorium potrvá od pondělí 8. dubna do pátku 19. dubna. Bude prováděna také oprava sjížděcí výhybky v prostoru tramvajové točny Neředín. Z toho důvodu bude v úseku Palackého – Neředín, krematorium nahrazena tramvajová doprava náhradní autobusovou dopravou," potvrdila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Omezení se dotkne linky č. 1, která pojede podle výlukových jízdních řádů. Linky č. 2 a 7 budou nahrazeny kombinovanými linkami s označením X2/7, které pojedou po po trase Fibichova – Hlavní nádraží – Náměstí Republiky – Tržnice – Hlavní nádraží – Fibichova, a s označením X7/2 na trase Fibichova – Hlavní nádraží – Tržnice – Náměstí Republiky Hlavní nádraží – Fibichova.

Linky č. 3, 4, 5 a 6 budou jezdit ve svých trasách podle platných jízdních řádů. Náhradní doprava v úseku Palackého – Neředín, krematorium a zpět bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X.

"Z důvodu částečné uzavírky komunikace tř. Míru bude autobusová linka č. 26 odbavovat zastávku U Kovárny shodně jako náhradní autobusová doprava X. Autobusové linky č. 50 a 52 budou v úseku mezi zastávkami Šibeník – Kmochova vedeny v obou směrech po náhradní trase. Linkami nebudou obsluhovány zastávky Pražská a U Kovárny. Na náhradní trase budou v obou směrech obsluhovat zastávku Foerstrova. Linky budou provozovány podle výlukových jízdních řádů," upřesnila mluvčí dopravního podniku.

Zpověď tichých hrdinů. Olomoucká zoo připravila unikátní výstavu

Výstava s názvem Zpověď tichých hrdinů přiblíží zákulisí olomoucké zoo. Fotografie, které fotili studenti olomoucké ZUŠ Miroslava Stiborka, zachycují práci ošetřovatelů, chovatelů a dalších zaměstnanců. Vernisáž proběhne v pondělí v 17 hodin a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky tramvaje, výluka, MHD, Neředín, krematorium, oprava, Olomouc, hlavní nádraží, jízdní řád, dopravní podnik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Neředína a ke krematoriu nepojedou dva týdny tramvaje. Důvodem jsou opravy kolejí a zastávek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.