Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zpověď tichých hrdinů. Olomoucká zoo připravila unikátní výstavu

Výstava s názvem Zpověď tichých hrdinů přiblíží zákulisí olomoucké zoo. Fotografie, které fotili studenti olomoucké ZUŠ Miroslava Stiborka, zachycují práci ošetřovatelů, chovatelů a dalších zaměstnanců. Vernisáž proběhne v pondělí v 17 hodin a probíhat bude až do 20. června.

Fotografie zachycují každodenní práci ošetřovatelů, veterinářů, chovatelů a dalších profesí. „V průběhu let 2022 a 2023 se nám dařilo pečlivě dokumentovat práci zaměstnanců, kteří tvoří srdce zoologické zahrady na Svatém kopečku. S ochotnými pracovníky jsme měli možnost nahlédnout i do částí jinak veřejnosti nepřístupných,“ popisuje učitel fotografie Juraj Sosna, který se svými studenty výstavu připravoval.

„Tento projekt byl pro mě životním zlomem na mé fotografické cestě. Umožňuje divákům porovnat složitosti zákulisí s pohledem typického návštěvníka,“ uvedla jedna ze studentek, jejíž fotky se na výstavě objeví Veronika Morozova.

Zoo Olomouc o Velikonocích znásobila loňskou návštěvu, lákalo počasí i tematický program

Vydatnému proudu návštěvníků čelil v průběhu velikonočních prázdnin areál olomoucké zoologické zahrady. Přívětivé počasí, doprovodný program či tematické dekorace přilákaly na Svatý Kopeček během pěti dnů takřka 17 tisíc lidí, což je dvojnásobek...

Další ze studentů Hanuš Valenta zdůrazňuje důležitost vlastní tvůrčí identity. „Společně můžeme přinést do projektu o naší zoo jedinečný pohled a ukázat její krásu,“ doplnil.

Celá výstava bude v olomoucké zoo dostupná do 20. června. Návštěvníci ji najdou u výběhu kozorožce sibiřského. Vernisáž výstavy proběhne v pondělí od 17 hodin. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách ZUŠ Miroslava Stibora.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Zoo Olomouc

Štítky výstava, Zoo Olomouc, Zpověď tichých hrdinů, ZUŠ, fotografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká zoo připravila unikátní výstavu. Přiblíží práci zaměstnanců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.