Počasí dnes22 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Neznalí řidiči zmatkovali v Olomouci při policejní soutěži v řízení provozu. Z křižovatky odjeli s pokutou

I letos zaujala některé řidiče na křižovatce poblíž centra Olomouce početná skupina policistů a policistek v reflexních uniformách, na rušném křížení třídy Kosmonautů a ulice 17. listopadu proběhla ve středu jedna z disciplín 11. ročníku soutěže Regulovčík. Dopravní policisté se střídali v udělování pokynů řidičům, šoféři ale měli nedostatky ve znalostech pravidel a vysloužili si pokuty celkem za 40 tisíc korun.

Změna předností i parkovacích stání. Fakultní nemocnice Olomouc upravuje dopravní režim

S cílem zpřehlednit pro motoristy situaci v rušném areálu zdravotnického zařízení probíhají ve Fakultní nemocnice Olomouc úpravy dopravního značení. Jednu ze změn by měli řidiči zaznamenat už při vjezdu z Hněvotínské ulice, kde jsou nově jinak...

Čtrnáct dopravních policistů z jednotlivých územních odborů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje poměřili své znalosti a dovednosti v 11. ročníku soutěže Regulovčík 2024. Kromě prokázání teoretických vědomostí museli účastníci zvládnout také dvě praktické zkoušky. „Na policisty nejprve čekal písemný test, složený z otázek pravidel silničního provozu a z odborných znalostí právních předpisů a interních aktů řízení. Poté se soutěžící přesunuli do silničního provozu. Každý z nich pět minut řídil provoz na křižovatce ulic tř. Kosmonautů a 17. listopadu v Olomouci,“ přiblížil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Rozumíte pokynům policistů při řízení provozu v křižovatce?

Celkem hlasovalo489 čtenářů

Při simulovaném vyřazení světelné signalizace z provozu a průjezdu křižovatky podle pokynů policisty měla ale celá řada šoférů potíže. „Letos motoristé zmatkovali úplně nejvíce. Hodnotící komise se shodla na tom, že rok od roku jsou znalosti řidičů, jak projet křižovatkou, kterou řídí policista, čím dál tím horší. Osmnácti z nich policisté udělili příkaz na místě za nerespektování pokynů policistů řídících provoz na křižovatce a od řidičů vybrali čtyřicet tisíc korun,“ konstatoval mluvčí Hejtman.

Závěrečnou fází soutěže byla jízda zručnosti služebním vozidlem a po trojici disciplín se mohl z obhajoby loňského vítězství radovat podpraporčík Michal Butkovič z dálničního oddělení Kocourovec. „Druhé místo obsadil podpraporčík Ondřej Matula z dopravního inspektorátu Prostějov a na třetím místě se umístil praporčík Michal Bednařík z dopravního inspektorátu Olomouc. První dva policisté budou Olomoucký kraj reprezentovat v září na celorepublikové soutěži,“ dodal Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, policie, řízení provozu, regulovčík, křižovatka, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznalí řidiči zmatkovali v Olomouci při policejní soutěži v řízení provozu. Z křižovatky odjeli s pokutou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.