Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Opravy vozovek i vylepšení cyklotras u parku. Stavbaři se v Olomouci pustí do úprav několika úseků

Na třech místech v Olomouci se od posledního květnového pondělka rozběhnou práce spojené s opravou vozovek či rozsáhlejší investiční akcí u městského parku. Rekonstrukce povrchu se dočkají úseky silnic na pomezí Hejčína a Lazců a také v Neředíně na ulici gen. Píky. Omezení se dotknou i zóny poblíž obchodní galerie Šantovka, kde je v plánu úprava oblastí kolem vjezdů do Smetanových sadů a Bezručových sadů.

Uzavřený úsek mezi ulicemi J. Glazarové a Lazecká. Zdroj: Statutární město Olomouc

Od pondělí 27. května se stavební firma pustí do opravy krátkého úseku vozovky u malého kruhového objezdu na okraji území městské části Hejčín, kam ústí silnice od ulice J. Glazarové a ulice Lazecké. „V minulých dvou letech proběhla oprava části propojující komunikace mezi ulicemi J. Glazarové a Lazecká. Úsek v délce 1,1 kilometru od mostu přes Mlýnský potok v ulici J. Glazarové po okružní křižovatku je opravený. Nyní odbor dopravy a územního rozvoje naváže poslední částí od okružní křižovatky dál k Lazecké ulici,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Součástí zakázky za 880 tisíc korun je opatření vozovky novým asfaltobetonovým krytem, doplnění krajnic a vodorovného dopravního značení. „Křižovatka bude po celou dobu stavebních prací průjezdná, úplná uzavírka se bude týkat pouze opravovaného úseku mezi okružní křižovatkou a Lazeckou ulicí,“ sdělila mluvčí s tím, že oprava potrvá do 3. června.

Uzavřený úsek v ulici gen. Píky v olomoucké části Neředín. Zdroj: Statutární město Olomouc

Druhou opravovanou komunikací ve správě města Olomouce bude část ulice gen. Píky, která je spojnicí ulic Norská a Politických vězňů v městské části Neředín. „Kromě krytu zde budou vyměněny i silniční obruby a předlážděn dvojřádek z žulové kostky u přilehlého parkoviště,“ doplnila mluvčí s tím, že rekonstrukce za milion korun by měla být hotová 17. června.

Třech lokalit poblíž centra Olomouce se dotknou stavební úpravy a s tím spojená dopravní omezení v průběhu zakázky Smetanovy Sady – přístup pro cyklisty. Takřka pětimilionová investice má zlepšit situaci na rušných místech, kde se protínají trasy...

Pondělí 27. května je termínem přechodné úpravy provozu také v částech ulic Vídeňská a Aksamitova nedaleko obchodní galerie Šantovka. Město nechává upravit zpevněné plochy a pozemní komunikace při investiční akci Smetanovy sady – přístup pro cyklisty. Změny za 4,6 milionu korun mají zpřehlednit oblasti kolem městského parku a navýšit bezpečnost účastníků provozu. S omezeními se počítá do 4. srpna a budou se měnit v průběhu jednotlivých etap stavby.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, stavba, uzavírka, Lazce, Hejčín, Neředín, Olomouc, dopravní omezení, Smetanovy sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy vozovek i vylepšení cyklotras u parku. Stavbaři se v Olomouci pustí do úprav několika úseků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.