Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Dopravní kolaps u Olomouce. Po noční nehodě na D35 byly přetížené i objízdné trasy

, aktualizováno 29. května 2024, 12:10

Od nočních hodin komplikovala provoz na dálničním obchvatu Olomouce dopravní nehoda dodávkové soupravy, náklaďáku a osobního auta ve zúžení u Nemilan. Jeden z řidičů utrpěl při nehodě zranění, doprava na frekventovaném tahu byla zastavena až do dopoledne. Nápor vozidel se přenesl i na objízdné trasy.

Demoliční ráno na D35 u Olomouce: v sérii řetězových nehod se srazilo 13 aut

Mimořádně náročné pondělní ráno prožili policisté a další složky integrovaného záchranného systému na dálničním obchvatu Olomouce. Během tři čtvrtě hodiny se postupně srazilo v tvořících se kolonách na pětikilometrovém úseku celkem třináct aut,...

Na 270. kilometru dálnice D35 ve směru z Olomouce na Lipník nad Bečvou došlo ve středu okolo půl druhé hodiny v noci ke střetu tří vozidel. Podle Centra dopravních informací Policie ČR došlo při havárii ke zranění a také úniku oleje na vozovku. „Sedmapadesátiletý řidič dodávkového vozidla Iveco s přívěsem, převážející tři osobní vozidla, jel v levém jízdním pruhu a předjížděl nákladní vozidlo Mercedes. Přitom nepřizpůsobil rychlost jízdy místní úpravě na komunikaci, a to zúžení jízdních pruhů. Nerespektoval dopravní značení zákazu vjezdu vozidel nad vyznačenou šířku, tedy 2,2 metru, a pravou stranou narazil do levé přední části nákladního vozidla. Řidič přestal mít nad vozidlem kontrolu a narazil do betonových středových svodidel a pravých ocelových svodidel,“ popsal okolnosti srážky policejní mluvčí Libor Hejtman. Při kolizi se odpojil přívěs, který se zastavil na nízkých betonových svodidlech. „Dodávka zůstala stát přes oba jízdní pruhy. Při nehodě došlo k uvolnění částí vozidla, do kterých narazil řidič vozidla Audi A6,“ doplnil mluvčí Hejtman s tím, že žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Zranění utrpěl řidič dodávky, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Nehoda na frekventovaném úseku D35 na několik hodin zavřela provoz na Ostravu, částečné omezení se po určitý čas týkalo i opačného směru. „Dálnice byla částečně zprůjezdněna jedním pruhem v devět hodin dopoledne. O půl jedenácté byl provoz na dálnici plně obnoven,“ dodal Hejtman.

Na úrovni Nemilan probíhají stavební práce na rekonstrukci dálničních mostů a motoristé projíždějí místem zúženými pruhy. V průběhu května zde složky Integrovaného záchranného systému řešily sérii hromadných nehod. „Apelujeme na řidiče, aby jezdili s maximální opatrností. Přichází doba různých uzavírek komunikací z důvodu jejich oprav. S tím souvisí tvorba kolon, na které musí řidiči v pravou chvíli reagovat. Pokud budou sledovat provoz a plně se věnovat řízení, potom dorazí do cíle bez nehody,“ upozornil před nedávnem policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, omezení, nehoda D35, uzavírka, nehoda dálnice, dopravní omezení, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní kolaps u Olomouce. Po noční nehodě na D35 byly přetížené i objízdné trasy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.