Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Prostějov bude mít inteligentní zastávky MHD. Cestující se dozví příjezdy a odjezdy autobusů

Inteligentní zastávky MHD hodlá v Prostějově nainstalovat zdejší radnice. Informační systém bude obsahovat podrobné údaje o příjezdech a odjezdech autobusů. Projekt za zhruba 17,5 milionu korun by měla podpořit dotace z Evropské unie.

"Předmětem projektu je vybudování informačního systému hromadné dopravy u osmnácti zastávek MHD. Celkem bude pořízeno 43 nových označníků, z toho 28 na samostatné autobusové zastávky, 12 na autobusové zastávky a nástupiště a tři oboustranné označníky u nemocnice, v ulici Sladkovského u místního nádraží a před vlakovým nádražím," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Celou investici a žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu již schválili radní Prostějova. Stávající označníky na zastávkách půjdou pryč a nahradí je nové moderní inteligentní označníky s LED grafickým informačním panelem. "Nové označníky budou vybaveny akumulátorem pro dobíjení z rozvodu veřejného osvětlení,“ dodal Rozehnal.

Celkové náklady jsou 17,5 milionu korun, dotace se bude pohybovat okolo 11,4 milionu korun. Provoz autobusů MHD v Prostějově zajišťuje společnost FTL, která provozuje 15 autobusových linek. Informačním systémem již radnice vybavila opravený dopravní terminál na Floriánském náměstí, který byl zprovozněn v roce 2019.

Místo osmi deset drah. Prostějov ustupuje kritikům, délka nového bazénu však zůstane stejná

Po nesouhlasu a kritice přichází vedení města Prostějova s plánem vybudovat větší plavecký bazén, než původně zamýšlelo. Délka by zůstala stejná, počet drah by se rozšířil z osmi na deset. Prostějovští plavci a opozice by však raději chtěli...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FTL – First Transport Lines Prostějov

Štítky MHD, Prostějov, zastávka, informační systém, dotace, modernizace, projekt, autobusová zastávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov bude mít inteligentní zastávky MHD. Cestující se dozví příjezdy a odjezdy autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.