Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Další radary pro Olomouc. Řidiči budou pod automatickým dohledem i v ulici Okružní

Podle plánu rozšíří Olomouc od 1. července portfolio stacionárních radarů, které v ostrém provozu automaticky kontrolují dodržování rychlosti na silnicích. Fungovat začne také měření rychlosti v nedávno zrekonstruované Okružní ulici, která propojuje městské části Neředín, Tabulový Vrch a Nová Ulice.

Podle olomouckého magistrátu má také čtvrtý přírůstek do systému radarů ve městě přispět ke zklidnění dopravy a zajištění větší bezpečnosti. Na přibližně dva kilometry dlouhé Okružní ulici se zařízení nachází v oblasti poblíž ulic Dělnická či U Kovárny. „Od 1. července bude fungovat v režimu měření okamžité rychlosti radar v ulici Okružní. Jak už jsme avizovali, doplní lokality ve městě, kde se měří od začátku letošního roku,“ uvedl na městském webu ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

Závodníky má na Červenohorském sedle zkrotit soustava radarů. Kde budou měřené úseky?

Soustava hned čtyř sektorů s úsekovým měřením rychlosti by měla zklidnit rychlé řidiče a motorkáře na klikaté silnici I. třídy přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka. Ředitelství silnic a dálnic má připravený projekt a směřuje k...

V Olomouci už fungují od začátku roku měřiče rychlosti ve Chválkovicích a také Chomoutově, ve druhém případě se jedná o takzvané kombinované měření rychlosti – tedy o úsekové i okamžité. Hned za první měsíc provozu dvou soustav vystavil magistrát pokuty za více než jeden milion korun. Od dubna se pak systém radarů rozšířil i o kontrolní technologii na rušné čtyřproudové komunikaci v Přerovské ulici. „Co se týká zkušeností a zejména statistik z jednotlivých městských částí, tak z těch jasně vyplývá, že měření přispívá ke zklidnění dopravy. V uvedených ulicích každý měsíc ubývá řidičů, kteří zde překročili nejvyšší povolenou rychlost,“ komentoval ředitel strážníků Pavel Skalický.

Vítáte automatickou kontrolu dodržování rychlosti na silnicích v Olomouci?

Celkem hlasovalo2887 čtenářů

Mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá doplnila, že například ve Chválkovicích po počátečních více než 800 přestupcích ze začátku ledna, se na konci května jejich počet snížil na 483. „Naopak radar v Přerovské ulici, spuštěný teprve k letošnímu 1. dubnu, zaznamenal od počátku svého fungování 1 490 případů, kdy řidiči porušili nejvyšší povolenou rychlost,“ podotkla Štědrá.

Další kontrolovaná místa mají navíc přibývat i v budoucnu. „Lokality se volí na základě požadavků komisí městských částí a po konzultacích s Policií ČR. Kromě toho se na nás obrací i další obce spadající pod obec s rozšířenou působností Olomouc, jako jsou třeba Dolany, Kožušany-Tážaly nebo Mrsklesy,“ informovala před časem mluvčí Štědrá.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky Doprava, měření rychlosti, radar, radar Okružní, auto, městská policie, úsekové měření, rychloměr, radary, Olomouc, Chomoutov, Chválkovice, Neředín, Přerovská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další radary pro Olomouc. Řidiči budou pod automatickým dohledem i v ulici Okružní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.