Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Tři promile za volantem. Policisté z Jeseníku přistihli notně opilého řidiče dvakrát za sebou

Notně opilého šestačtyřicetiletého řidiče přistihli dvakrát za sebou za volantem policisté z Jeseníku. Nejprve ho zastavili v sobotu večer, muž na zákaz řízení nedbal a znovu sedl pod vlivem alkoholu za volant i v neděli. Navíc vyšlo najevo, že ani nemá řidičský průkaz.

Osobní vozidlo VW Passat zastavili policisté v Jeseníku v sobotu před desátou hodinou večer. "Šestačtyřicetiletý řidič se mimo jiné podrobil odborné dechové zkoušce. Při prvním měření nadýchal 3,08 promile a při opakovaném nadýchal dokonce 3,13 promile. Řidiči byla zakázána další jízda. Policisté navíc zjistili, že muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění," uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

To však muže nezastavilo a stejná situace se opakovala v neděli ráno. "Policisté o kousek dál v obci Lipová - lázně po osmé hodině v neděli zastavili vozidlo VW Passat. Jednalo se o stejného řidiče jako minulý večer. Ten se na výzvu podrobil odbornému měření, při kterém nadýchal nejprve 2,49 promile a následně 2,47 promile," potvrdila mluvčí.

Policie celý případ vyšetřuje pro ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až rok vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

Dvě promile a tři zranění. Opilá žena na Olomoucku nezvládla řízení

Sebe i další dva lidi zranila při dopravní nehodě postarší řidička, která v podnapilém stavu sedla za volant rozměrnějšího osobního vozu Toyota RAV4. Se dvěma promile alkoholu v těle najela v obci Dlouhá Loučka na betonová svodidla a narazila do...

Ohodnoť článek

Foto Adéla Cinklová

Štítky alkohol, řidič, promile, policie, pokuta, vězení, Jeseník, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři promile za volantem. Policisté z Jeseníku přistihli notně opilého řidiče dvakrát za sebou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.