Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

VIDEO: Po dálnici jel v protisměru, u Přerova se otočil a najel zase špatně. Policie pátrá po řidiči Octavie

Řidič či řidička neznámé totožnosti vyděsil a ohrozil další motoristy na začátku tohoto týdne na dálnici D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Úsek projel v obou směrech, kuriózně v obou případech v protisměru. Policistům z dálničního oddělení se vůz Škoda Octavia dohledat nepodařilo, o spolupráci žádají veřejnost.

VIDEO: Řidička kamionu i přes zákaz pomalu předjížděla auta na dálnici. Blokovala provoz u Bělotína

Přímo před autem dopravních policistů na dálnici u Bělotína na Přerovsku začala osmadvacetiletá řidička kamionu v zákazu předjíždět další nákladní vozy. Kvůli naprosto nedostatečné rychlosti zpomalila dálnici. Řidička hned na místě dostala pokutu.

V úterý 16. července přijali v dopoledních hodinách policisté na tísňové lince 158 několik oznámení o autě, které jede po dálnici D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou v protisměru. „Hlídky, které vyrazily okamžitě na místo a provoz na dálnici zastavily, však již vůz nedohledaly. Podivné ale bylo, že nejprve auto v protisměru potkávali řidiči jedoucí na Lipník nad Bečvou o pár minut později zase řidiči jedoucí na Přerov. Díky kameře instalované na kilometru 282,5, tedy na dálničním sjezdu u Přerova, pak policisté záhy zjistili proč,“ komentovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Na videozáznamu není patrná registrační značka vozu Škoda Octavia combi, ovšem je vidět, jak vozidlo projíždí ve směru na Přerov v části dálnice, která vede na Lipník nad Bečvou. „Kde na dálnici do protisměru najel policisté zatím nezjistili. Pár minut poté, co vůz projel kolem kamery, se na záznamu objevil znovu. Tentokrát ale najížděl do protisměru z druhé strany a jel tak proti vozidlům jedoucím na Přerov,“ sdělila k dvojnásobné nebezpečné situaci mluvčí Šafářová. Podle poznatků policistů člověk za volantem Octavie dojel na odpočívadlo Osek nad Bečvou, které se nachází sedm kilometrů od kamery. Tam se otočil a už jel správný směrem a u Přerova dálnici opustil.

Policisté po neznámém řidiči pátrají a žádají o pomoc i motoristy, kteří oblastí v úterý kolem 11. hodiny projížděli. „S informacemi k neznámému řidiči a jeho vozidlu je možné kontaktovat buď přímo dálniční oddělení Kocourovec na telefonním čísle 974 762 751, nebo linku 158. Se ztotožněním řidiče a vozidla by jim pak zejména mohly pomoci kamerové záznamy z palubních kamer,“ doplnila policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, jízda v protisměru, protisměr D1, dálnice, dálnice D1, pátrání, výzva, pomoc, veřejnost, riskantní jízda, protisměr Přerov, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po dálnici jel v protisměru, u Přerova se otočil a najel zase špatně. Policie pátrá po řidiči Octavie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.