Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

Na jihu Olomouce začínají uzavírky, komplikace i na výpadovce do Brna. U vodojemu budou nové semafory

Ode dneška se řidiči musí připravit na dopravní komplikace na jihu Olomouce v okolí frekventované výpadovky do Brna. Přestanou fungovat semafory a postupně se uzavřou části ulice až ke křižovatce u vodojemu, kde budou po dokončení světla. Úpravy by měly zajistit plynulejší provoz v této části Olomouce.

"Stavební práce na budování koordinovaného tahu tří světelných křižovatek v Hraniční ulici se od úterý 30. července projeví také v dopravních uzavírkách. Ty se budou do konce roku postupně posunovat od křižovatky s Brněnskou ulicí až po křižovatku u vodojemu," potvrdila Jana Doleželová z olomouckého magistrátu.

Úsek na křižovatkách s Brněnskou a s ulicí Čajkovského se do poloviny srpna uzavře, poté do konce srpna přibude další omezení nad křižovatkou s Čajkovského ulicí. Práce se musí koordinovat s modernizací tramvajové trati, která bude probíhat ve stejném období. "Snahou stavební firmy je dokončit stavbu křižovatek do Vánoc. Zajištěn bude provoz náhradní autobusové dopravy," slíbila Doleželová.

Od září se pak práce přesunou na Okružní a I. P. Pavlova u vodojemu, kde vznikne zcela nová světelná křižovatka. Až do konce listopadu bude křižovatka ve směru ulice I. P. Pavlova uzavřená, směr Hraniční a Okružní zůstane průjezdný. Koncem listopadu si stavba kvůli pokládce nového asfaltu vyžádá úplnou uzavírku křižovatky ve všech směrech na dobu maximálně čtyř dnů.

Dvouměsíční údržba na etapy. Železnici z Olomouce do Bruntálu čeká série výluk

Až do druhé poloviny září budou postupně probíhat opravy a údržbové práce na trati 310 mezi Olomoucí a Bruntálem. Na trase, která vede z krajského města do Hluboček, Hrubé Vody či Moravského Berouna, budou dopravu zajišťovat náhradní autobusy...

Investice za více než 51 milionů korun by měla vyřešit rekonstrukci semaforů, vybudování nové světelné křižovatky u vodojemu a vytvoření takzvaného koordinovaného tahu. "Jednotlivé křižovatky budou propojeny koordinačním a optickým kabelem, budou spolu tedy lépe komunikovat a zajistí plynulý provoz. Upraví se i některé chodníky, aby byly bezbariérové, přibude cyklostezka a opraví se vozovka," podotkla Doleželová.

Téměř 30 milionů z celé investice bude dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc/Google Maps

Štítky oprava, semafory, ulice, asfalt, výpadovka, doprava, omezení, Olomouc, Brno, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Olomouce začínají uzavírky, komplikace i na výpadovce do Brna. U vodojemu budou nové semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.