Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Neděle 4. srpna 2024  |  Svátek má Dominik
Bez reklam

Policisté na Jesenicku od dubna vážili kamiony. Skoro každý třetí překročil hmotnostní limit

Od začátku dubna do 22. července zkontrolovali policisté na Jesenicku 68 kamionů. Pomocí mobilních vah, které jim na jaře daroval Olomoucký kraj, odhalili dohromady devatenáct kamionů s nadlimitní hmotností. Na pokutách policisté vybrali přes 350 tisíc korun.

„Pro darování vah jsme se rozhodli proto, abychom snížili počet přetížených nákladních aut a ochránili tak naše silnice, které pod přeloženými auty trpí. Děkuji policistům za to, že se svojí prací podílí na zlepšení této situace,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Od 1. dubna do začátku minulého týdne zastavili policisté na silnicích v okolí Jeseníku 68 kamionů. Povolenou hmotnost překročilo šestnáct z nich. Ti tak museli svůj náklad rozložit do dalších aut. Kromě toho další tři řidiči vážení rovnou odmítli.

Sokoli stěhovaví vyvedli letos v Jeseníkách 32 mláďat. Čtyři samice přišly o život

Sokoli stěhovaví podle odborníků z Agentury ochrany přírody a krajiny vyvedli letos v Jeseníkách na svět celkem 32 mláďat. Jde o třetí nejvyšší počet od roku 2001, loni bylo sokolích ptáčat o deset více, jednalo se o rekord. Tento rok přišly o...

„Příkazem na místě bylo vyřešeno šestnáct těchto případů, za které bylo vybráno celkem 355 tisíc korun. Řidiči, kteří odmítli vážení dostali v příkazním řízení pokutu ve výši sto tisíc korun,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Skoupilová. Deset řidičů navíc muselo zaplatit kauci v celkové výši skoro čtvrt milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytl Olomoucký kraj

Štítky vážení, kamiony, nákladní auta, pokuta, mobilní váhy, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Jesenicku od dubna vážili kamiony. Skoro každý třetí překročil hmotnostní limit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.