Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Komplikace u Kauflandu v Olomouci. Příjezdová křižovatka bude kvůli opravám dva týdny zavřená

U Kauflandu a Úřadu práce v Olomouci musí řidiči počítat s komplikacemi. Téměř až do konce srpna bude zcela uzavřená křižovatka ulic Vejdovského a Tovární, kterou lidé v této části města hojně využívají. Silnice dostane nový asfalt.

Křižovatka ulic Vejdovského a Tovární v Olomouci bude zcela uzavřená až do 27. srpna. Lidé ji využívají především při cestě za nákupy do blízkého supermarketu nebo na Úřad práce. Uzávěrka se týká úseku od teplárny k železničnímu přejezdu a dále k rondelu u Kauflandu. Důvodem opravy je zhoršený stav vozovky.

Silnice dostane nový asfalt. "Součástí opravy bude i výměna části silničních betonových obrub, doplnění přídlažby a rekonstrukce uličních vpustí, které budou napojeny do stávající kanalizační sítě," popsala vedoucí odboru dopravy na olomouckém magistrátu Zdeňka Gajdošová. Opravy přijdou na necelé čtyři miliony korun.

Opravy schválila olomoucká městská rada v lednu letošního roku. Práce začaly již minulý týden, ale dosud si nevyžadovaly dopravní omezení.

Stavební povolení pro důležitý úsek D35 u Mohelnice už je pravomocné, práce mají začít v roce 2026

Stát pokračuje prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic a ministerstva dopravy v přípravě mimořádně rozsáhlého projektu dostavby dálnice D35. Poslední chybějící úsek v regionu, který povede od Mohelnice ke Starému Městu poblíž Moravské...

Ohodnoť článek

Foto Pavel Konečný/Město Olomouc, Google Maps

Štítky oprava, silnice, křižovatka, uzavírka, omezení, doprava, Kaufland, Olomouc, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace u Kauflandu v Olomouci. Příjezdová křižovatka bude kvůli opravám dva týdny zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.