Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Opakované kontroly nepomáhají. V serpentinách na Červenohorském sedle opět havaroval motorkář

V desáté serpentině ve stoupání na Červenohorské sedlo v Jeseníkách skončil včera večer čtyřiadvacetiletý motorkář. Dostal se do smyku a naboural protijedoucí auto. Policie přitom dodržování předpisů na Sedle kontroluje opakovaně, nedávno nasadila dokonce vůz Ferrari 458 Italia. Čtvrtina šoférů se dopustila různě závažných přestupků.

K dopravní nehodě do serpentin na Červenohorském sedle, která se stala v katastru obce Kouty nad Desnou na Šumpersku, vyjížděla hlídka dopravních policistů včera večer.

"Mladý čtyřiadvacetiletý řidič jel na motocyklu ve směru na Filipovice a při vyjíždění v desáté zatáčce nezvládl řízení, dostal smyk a z motorky spadnul. Stroj se převrátil na levý bok a setrvačností pokračoval v pohybu, kde v protisměru narazil do jedoucího vozidla Dacia i přesto, že se řidička snažila střetu zabránit," popsala nehodu mluvčí policie Miluše Zajícová.

Škoda, kterou motorkář způsobil, je kolem sto tisíc korun, na motorce osmedesát a na vozidle dvacet tisíc. "Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. U řidičů byly provedeny dechové zkoušky na alkohol s negativními výsledky," dodala mluvčí policie.

Strážci zákona se na rizikový úsek v serpentinách na Červenohorském sedle přitom zaměřují opakovaně. Pravidelně zde měří rychlost, pořádají preventivní akce a naposledy měřili také hluk motorek. Zejména motorkáři zde často porušují rychlost a přeceňují svoje schopnosti.

VIDEO: Policejní Ferrari v akci na Červenohorském sedle: motorkáři maskovali SPZ, závodník chtěl ujet přes les

Příznivé počasí uplynulého víkendu přilákalo na klikatý úsek silnice I. třídy přes Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka celou řadu příznivců motorismu, na dodržování pravidel si posvítili při dopravně-bezpečnostní akci policisté. V...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Červenohorské sedlo, serpentiny, zatáčka, motorkář, nehoda, policie, okres Šumperk, Kouty nad Desnou, Dacia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakované kontroly nepomáhají. V serpentinách na Červenohorském sedle opět havaroval motorkář  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.