Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

V okolí cyklověže v Přerově budou chodníky a stromy. Parkování kola přijde na pět korun za den

V okolí cyklověže v Přerově, která stojí mezi vlakovým a autobusovým nádražím, bude nový chodník, přibydou parkovací místa, mobiliář a město zde také nechá vysadit stromy a vybudovat záhony. Revitalizace začne již v září a přijde na milion a půl korun.

Cyklověž stojí v Husově ulici v Přerově od roku 2016, pojme až 118 jízdních kol a za celodenní parkování lidé zaplatí pět korun. Bicykl zde může být nepřetržitě až jeden měsíc.

"Biketower se naučili Přerované využívat hlavně kvůli bezpečnosti. Chceme ale, aby byl nejen účelný, ale také zasazený do příjemnějšího prostředí. Teď není místo příliš udržované, což se ovšem změní. I díky tomu získá vstupní brána do města přívětivější tvář," uvedl náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO).

U cyklověže bude nová dlážděná komunikace ze vsakovací dlažby, pochozí plochy budou ze zámkové dlažby. "V místě budou usazeny také betonové květináče a v rámci sadových úprav se počítá se zasazením tří stromů, zřízeny tu budou i záhony, které přichystáme pro následnou výsadbu," dodal náměstek primátora Miloslav Dohnal (ODS).

Zemřel významný historik František Hýbl. Odkryl hrůzné události na Švédských šancích u Přerova

Ve věku 83 let zemřel v pátek v Praze význačný odborník na dílo Jana Amose Komenského a někdejší dlouholetý ředitel Muzea Komenského v Přerově František Hýbl. Uznávaný historik se ve svém bádání věnoval také masové vraždě z června roku 1945, kdy...

Přibude i parkovací plocha ze vsakovací betonové dlažby. "Zbudováno tu má být šest míst pro auta, z toho jedno bude vyhrazeno pro zásobování zdejšího pekařství a pět pro vozy Správy železnic a Policie ČR. I když to nejsou místa pro motoristickou veřejnost, uvolní se tímto zase jiný parkovací prostor v přednádražní čtvrti, který až dosud sloužil pro tyto účely," vysvětlila Petra Hirschová z přerovského magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Přerov

Štítky cyklověž, revitalizace, Přerov, strom, chodník, zeleň, Vladimír Lichnovský, ANO 2011, ODS, Správa železnic, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V okolí cyklověže v Přerově budou chodníky a stromy. Parkování kola přijde na pět korun za den  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.