Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Oprava mostu v Zábřehu zpomalí dopravu směrem na Šumperk. V neděli je v plánu zatěžkávací zkouška

V neděli se řidiči, kteří chtějí cestovat z Olomouce směrem na Zábřeh, Šumperk a do Jeseníků, musí připravit na velké komplikace. Most v Zábřehu na hlavní trase na sever kraje bude uzavřený kvůli zatěžkávací zkoušce. Od pondělí nastane částečná uzavírka, protože most projde opravou.

Dopravní omezení se týkají hlavní trasy na Šumperk a do Jeseníků, silnice I/44 v Zábřehu na Šumpersku. "V neděli 15. září bude most v Olomoucké ulici úplně uzavřen kvůli konání zatěžovací zkoušky, předpokládaný čas obousměrného zákazu vjezdu vychází od 18:00 do 22:00 hodin. Datum a časový úsek byl vybrán za účelem co nejmenšího omezení řidičů, kteří během uzávěry mohou využít obousměrně vyznačenou objízdnou trasu ulicemi Ráječek a Skalička," upozornil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

Po testu bude od pondělí 16. září následovat částečná uzavírka kvůli plánovaným opravám mostních závěrů. "Zpomalený provoz nad vlakovou tratí povede po silnici I/44 kolem dělníků jedním pruhem pro oba směry kyvadlově podle pokynů semaforů. Rekonstrukce včetně dopravních změn skončí nejpozději za měsíc," dodal Mazal.

Předpověď extrémních dešťů hromadně ruší víkendové akce napříč Olomouckým krajem

Kvůli výstraze meteorologů před extrémními srážkami a povodňovými jevy se ruší napříč Olomouckým krajem celá řada kulturních, společenských či sportovních akcí. Hasiči plánovali na pátek 13. září tradiční dny otevřených dveří na stanicích, události...

Opravy přijdou na 6,4 milionu korun, zahrnují výměnu dilatačních závěrů a revizi říms. Součástí zakázky je položení nového asfaltu bez zásahu do mostní konstrukce přes mezinárodní železniční koridor. Most o pěti polích dosahuje délky 197 metrů, volná šířka činí skoro 12 metrů. Od jeho dokončení letos uplyne 26 let.

Na mostě se v poslední době často tvořily díry, což obtěžovalo řidiče a zpomalovalo dopravu na hlavní trase na sever Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky most, oprava, uzavírka, omezení, ŘSD, Zábřeh, Šumperk, doprava, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Jeseníky, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu v Zábřehu zpomalí dopravu směrem na Šumperk. V neděli je v plánu zatěžkávací zkouška  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.