Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Kontroloři zavřeli stanici měření emisí v Lipníku nad Bečvou. Používala přístroje, které ovlivňovaly výsledky

Stanice pro měření emisí automobilů v Lipníku nad Bečvou čelila uzavření. Kontroloři tam totiž objevili neschválené přístroje, které slouží k ovlivňování výsledků. Ministerstvo dopravy na začátku září oznámilo, že chce podobné kontroly zintenzivnit.

Státní odborný dozor stanice, které bude kontrolovat, vytipoval na základě analýzy dat z informačního systému technických prohlídek. Šlo tedy o konkrétní případy stanic, u kterých bylo podezření z možných chyb nebo podvodů. Kontroloři tak navštívili stanici v Lipníku nad Bečvou a v Plzni.

"Kontrolující technik při vstupu na stanici měření emisí v Lipníku nad Bečvou zjistil, že k měřicím přístrojům jsou připojena neschválená zařízení sloužící k ovlivnění výsledku měření emisí. Činnost stanice byla na místě kontrolujícími okamžitě zastavena," uvedl mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.

Oprava mostu v Zábřehu zpomalí dopravu směrem na Šumperk. V neděli je v plánu zatěžkávací zkouška

V neděli se řidiči, kteří chtějí cestovat z Olomouce směrem na Zábřeh, Šumperk a do Jeseníků, musí připravit na velké komplikace. Most v Zábřehu na hlavní trase na sever kraje bude uzavřený kvůli zatěžkávací zkoušce. Od pondělí nastane částečná...

Pochybení, která technici odhalili, bude v přestupkovém řízení řešit Olomoucký kraj a obecní úřad Lipník nad Bečvou, jakožto provozovatel stanice.

Ministerstvo dopravy na začátku září oznámilo, že chce kontroly postupu stanic technické kontroly a stanic měření emisí zintenzivnit. „Stanice technické kontroly v současné době kontrolují krajské úřady, kontrolu stanic měření emisí zajišťují obce s rozšířenou působností. Oba typy stanic mají být povinně zkontrolovány alespoň jedenkrát za 3 roky,“ uzavřel Jemelka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto poskytla Policie České republiky

Štítky doprava, kontrola, stanice technické kontroly, STK, stanice měření emisí, SME, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroloři zavřeli stanici měření emisí v Lipníku nad Bečvou. Používala přístroje, které ovlivňovaly výsledky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.