Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Frekventovaný vjezd do olomoucké fakultní nemocnice je znovu otevřený. S dvojnásobnou kapacitou

Dvouměsíční uzavírka jednoho z velmi vytížených vjezdů do areálu Fakultní nemocnice Olomouc je u konce. Stavbaři frekventované místo rozšířili, do oblasti zdravotnického zařízení může nyní v jeden moment projet více řidičů.

„Vjezd do areálu FN Olomouc označený jako ‚Hněvotínská 1‘ v blízkosti frekventované křižovatky Štítného-Foerstrova-Albertova je denně dějištěm složitých dopravních situací a kolon především v ranních a odpoledních hodinách,“ připomíná mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Ze zdravotnického odpadu vyrobí teplo. Olomoucké nemocnici pomůže jedinečný projekt

Letitý nevyužívaný objekt bývalé spalovny Fakultní nemocnice Olomouc se díky inovativnímu projektu proměnil v důležitý prvek systému likvidace odpadu zdravotnického zařízení. Rozsáhlý nemocniční komplex produkuje značné množství nebezpečného...

Nemocnice se zaměřila na několik opatření, která měly dopravní komplikace minimalizovat, tím nejaktuálnějším bylo právě rozšíření brány na Hněvotínské. Upravená lokalita už slouží řidičům, kteří předtím museli využívat vjezd Hněvotínská 2 nebo trasu přes ulici I. P. Pavlova. Přestavbu vjezdu spojila FN Olomouc i s dalšími úpravami. Došlo také k rozšíření komunikace v ulici Za Nemocnicí mezi vjezdem Hněvotínská 1 a starou budovou Teoretických ústavů Lékařské fakulty Univerzity Palackého. „Komunikace byla rozšířena o jeden metr posunem stávajícího chodníku, čímž zde vznikla legální podélná parkovací stání. Řidiči zde doposud odstavovali své automobily v rozporu s předpisy," upřesnil vedoucí Odboru investic Fakultní nemocnice Olomouc František Valíček.

Schéma nové podoby dopravního řešení u vjezdu Hněvotínská 1 ve FN Olomouc. Zdroj: Fakultní nemocnice Olomouc

Dopravní vytíženost areálu je vysoká zejména v dopoledních hodinách, statistiky vyhodnocované s využitím závorového systému jsou proměnlivé v jednotlivých dnech i měsících. „Během standardního měsíce zamíří do areálu nemocnice zhruba tři tisíce aut za den,“ upozornil již dříve mluvčí Fritscher s tím, že ne každé vozidlo zde zůstane zaparkované.

Změny se dotkly také spojovací komunikace mezi ulicemi Za Nemocnicí a Zdravotníků, kde jsou nově dva řadicí pruhy - jeden doleva k výjezdu z areálu nemocnice a druhý doprava do jejího nitra. „Zároveň byla také zrušena krátká část chodníku vedoucí chodce přímo do této komplikované křižovatky,“ podotkl mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Doprava, silnice, dopravní režim, dopravní situace, dopravní značení, vjezd nemocnice, vjezd Hněvotínská, uzavírka, FN Olomouc, nemocnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frekventovaný vjezd do olomoucké fakultní nemocnice je znovu otevřený. S dvojnásobnou kapacitou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.