Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Silnice z Jeseníku směrem na Javorník je průjezdná. V České Vsi začal sloužit provizorní most

Silničářům se podařilo obnovit provoz na důležité silnici z Jeseníku směrem na Javorník, kterou zničily nedávné povodně. Ředitelství silnic a dálnic zároveň oznámilo, že na další klíčové komunikaci z Jeseníku do Mikulovic jsou v pořádku všechny mosty. V České Vsi pak začal fungovat provizorní most přes řeku Bělou.

"Silnice I/60 mezi obcemi Lipová-lázně a Javorník je po základních opravách sjízdná obousměrně s opatrností. Provoz na silnici I/44 do Jeseníku dále reguluje policie, aby byl omezen počet vozidel výměnou za pokračování úklidu a zásobování. Trvá prosba o zvážení nutnosti přijíždět do Jeseníků," popsal současnou situaci Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Na opravě silnice a jejím zpevnění, která vede z Jeseníku přes Vápennou a Žulovou směrem na Javorník, silničáři v posledních dnech pracovali dlouho do noci. "Pracujeme na obnovení provozu na silnici I/60 mezi Jeseníkem a Žulovou. Jde o stabilizaci odplaveného silničního tělesa, osazení betonových svodidel včetně dopravního značení pro bezpečný průjezd," uvedl na konci minulého týdne na sociálních sítích ředitel ŘSD Radek Mátl.

Experti zároveň v uplynulých dnech na Jesenicku zkontrolovali více než dvacítku mostů. "Můžeme sdělit, že všechny mostní objekty na silnici I/44 mezi Postřelmovem a Mikulovicemi jsou staticky v pořádku čili sjízdné. Konstrukce drží, nicméně je nutné stále projíždět s rozvahou a opatrností odpovídající uplynulým událostem," potvrdil Mazal.

Povodně v Olomouckém kraji způsobily miliardové škody. Chybí vysoušeče, dobrovolníci by se měli registrovat

Ničivé záplavy v Olomouckém kraji jen na silniční síti způsobily škody za několik miliard korun. Celkové škody na veřejném a soukromém majetku budou enormní. Postižené obce potřebují pomoc, probíhá řada sbírek, chybí však vysoušeče a pracovní...

Povodňová vlna předminulý víkend na mnoha místech na Jesenicku a části Šumperska poškodila a podemlela silnice, utrhla jejich části nebo zničila asfalt. Podle dosluhujícího hejtmana Josefa Suchánka (STAN) budou jen škody na komunikacích v řádu miliard korun.   

Armádě a hasičům se v těchto dnech také podařilo zprovoznit provizorní, ale strategicky důležitý most přes říčku Bělou v České Vsi. "Je to další dílčí úspěch obnovy normálního života v povodněmi poškozeném území," poznamenal hejtman Suchánek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytli Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Josef Suchánek

Štítky silnice, povodeň, škody, oprava, provoz, obnova, I/60, I/44, Jeseník, Javorník, Česká Ves, Ředitelství silnic a dálnic, Lipová-lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice z Jeseníku směrem na Javorník je průjezdná. V České Vsi začal sloužit provizorní most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.