Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Autobusová doprava se na Jesenicku vrací k plnému provozu. Vlaky dál stojí kvůli poničeným tratím

Obce na Jesenicku zasažené povodněmi se díky intenzivnímu zapojení organizací, občanů i dobrovolníků dočkávají dalších dobrých zpráv. Pracovníci postupně opravují například plynový řad a další prvky důležité infrastruktury. Do původního stavu se vrací i veřejná autobusová doprava.

Autobusová doprava by měla být na Jesenicku od příštího týdne obnovena v plném rozsahu. „Cestující však musí sledovat aktuální situaci v jednotlivých obcích. V minimálním množství případů může nastat situace, že některé zastávky nebudou obsluhovány podle platných jízdních řádů. Buď je velká voda vzala s sebou, nebo se k nim bohužel nelze dostat z důvodu poškozených cest,“ stojí na webu Olomouckého kraje.

„Jsem vždycky rád, když obyvatele postižených obcí můžeme potěšit nějakou pozitivní zprávou. Tentokrát je to informace, že od pondělí bude na Jesenicku obnovena veškerá autobusová doprava,“ uvedl v tiskové zprábě hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN).

Odolnější silnice pro Jesenicko. ŘSD chystá speciální úpravy pro oblast zničenou povodněmi

Ničivé povodně v polovině září zasáhly také desítky úseků silnic ve správě Ředitelství silnic a dálnic. Do oprav na Jesenicku a v částech Moravskoslezského kraje plánuje státní organizace investovat až dvě miliardy korun. V oblastech postižených...

Vlaky se ale na koleje na Jesenicku zatím nevratí. „České dráhy nasadí na obsluhu regionu náhradní autobusovou dopravu, která bude zajišťovat svoz cestujících,“ vysvětlila Alena Minxová, tisková mluvčí Olomouckého kraje.

Podle Českých drah dochází k postupné obnově silnic, které umožňují také prodloužení tras náhradních autobusů. Od konce týdne na trati 292 Šumperk – Krnov, a to v úseku Šumperk – Hanušovice – Jeseník jezdí autobusy Českých drah až do Jeseníku, dříve byla konečnou stanicí Ramzová. „Situace po povodních na Jesenicku bohužel stále nedovoluje na poškozených tratích obnovit železniční provoz a kvůli stavu silničních komunikací není v některých úsecích možné zavést ani náhradní autobusovou dopravu. Do odvolání se to týká úseků Jeseník – Mikulovice – Jindřichov ve Slezsku, Lipová Lázně – Javorník ve Slezsku a Mikulovice – Zlaté Hory,“ upřesnila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová s tím, že kompletní aktualizovaný přehled všech omezení najdou cestující na našich webových stránkách a informace jsou dostupné i ve vyhledávačích spojení na webu ČD nebo v aplikaci Můj vlak. 

Všechny aktuální informace o dopravě jsou k dispozici na webu integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Arriva autobusy

Štítky doprava, Olomoucko, povodně, záplavy, autobusy, náhrada vlak, náhradní autobusová doprava, Olomoucký kraj, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusová doprava se na Jesenicku vrací k plnému provozu. Vlaky dál stojí kvůli poničeným tratím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.