Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Další komplikace na I/46 až na jaře. ŘSD odložilo opravu rušného průtahu ve Šternberku

Na letošní rok plánovanou rekonstrukci více než kilometru a půl silnice I. třídy ve Šternberku odložilo Ředitelství silnic a dálnic na nový termín. Zakázka z balíku významných oprav by měla proběhnout v jarním měsících roku 2025, podle zástupců státní organizace jde o vhodnější načasování.

Na trase z Olomouce do Šternberku probíhají od závěru srpna na okraji hanácké metropole opravy vytížené komunikace I/46 v ulicích Pavlovická a Chválkovická. Kromě tříkilometrového úseku aktuálně dotčeného opravou se na této komunikaci v Olomouckém kraji letos počítalo také s rekonstrukcí přímo ve Šternberku. Rekonstrukce další 1,6 kilometru dlouhé části vytížené silnice se ale odkládá.

„S opravou začneme na jaře, shodli se na tom zástupci ŘSD a města. Z jednání vyplynulo vhodnější načasování na příští sezónu, stav komunikace dovoluje výběr jarního období, které je spolehlivější pro kvalitu prací. Zejména pokládka asfaltových vrstev vyžaduje stabilní podmínky, komplikace jsou například déšť nebo mráz pravděpodobně vyskytující se teď na podzim,“ sdělil mluvčí olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal. Starosta Šternberku Stanislav Orság (ODS) doplnil, že město bude v koordinaci s investicí ŘSD provádět také související úpravy spojené například s kanalizací či chodníky.

Odolnější silnice pro Jesenicko. ŘSD chystá speciální úpravy pro oblast zničenou povodněmi

Ničivé povodně v polovině září zasáhly také desítky úseků silnic ve správě Ředitelství silnic a dálnic. Do oprav na Jesenicku a v částech Moravskoslezského kraje plánuje státní organizace investovat až dvě miliardy korun. V oblastech postižených...

Podle databáze veřejných zakázek má již státní organizace zvoleného zhotovitele z výběrového řízení. Předpokládaná hodnota díla byla na úrovni 29 milionů korun, z tendru pak vyšla nejvýhodněji výrazně levnější nabídka v hodnotě 17 milionů. Oprava na rušné trase mezi Olomoucí, Opavou či Bruntálem se bude týkat úseku Olomoucké ulice od 55,4. kilometru I/46, tedy přibližně od vyznačeného začátku obce na příjezdu od Olomouce, až po kruhový objezd na křížení ulic Olomoucká, Nádražní a Jívavská. Konkrétní podobu dopravních omezení či náhradních tras spojených s rekonstrukcí bude ŘSD ještě upřesňovat ve spolupráci se stavební firmou.

Ohodnoť článek

Foto poskytlo město Šternberk

Štítky Doprava, investice, silnice, oprava, I/46, Šternberk, průtah, Olomoucká ulice, Olomouc, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace na I/46 až na jaře. ŘSD odložilo opravu rušného průtahu ve Šternberku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.