Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Dopravní kolaps v Přerově. Do přetíženého města směřuje objízdná trasa z rozkopaného Valmezu

Již tak složitou dopravní situaci v Přerově v následujících týdnech ještě zřejmě zkomplikuje uzavírka silnic I. tříd v přibližně padesát kilometrů vzdáleném Valašském Meziříčí. O potížích informoval náměstek přerovského primátora pro oblast dopravy Tomáš Navrátil (ANO). Přes centrum města v Olomouckém kraji vede jedna z objízdných tras, komunikace ale se ale svou kapacitou s náporem potýkají s problémy a v Přerově tak vznikají kolony vozidel.

V závěru září a také v polovině října se rozběhly ve Valašském Meziříčí práce na opravách silnic I/35 a poté I/57. Část motoristů z frekventovaných tahů míří přes jednu z náhradních tras až do Přerova.

U Přerova se do hry vrací tunel pro vysokorychlostní železnici. Bude součástí krajinářské studie

Vysokorychlostní trať s tunelem v přírodní lokalitě Čekyňského kopce v těsné blízkosti Přerova je zpět ve hře. Železničáři původně uvažovali o úzkém ekoduktu, po protestech obyvatel a města ustoupili. Připravovaná krajinářská studie nyní zahrne obě...

„Za město jsme vydali nesouhlasné stanovisko pro vedení objízdné trasy přes centrum města – od nadřízeného orgánu nám nebylo vyhověno. Rozumím tomu, že se musí opravit cesta a někudy musí vést objízdná trasa. Když se v Přerově stavěl průtah, také odsud byla vyloučena nákladní doprava. Čemu ale nerozumím je fakt, že se to musí dělat teď a nepočkalo se na dostavbu dálnice, místo toho se provoz nacpe do centra města,“ podivoval se na sociálních sítích náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil s připomenutím vytouženého dokončení posledního úseku D1 Přerov – Říkovice, jehož výstavba by měla pokračovat ještě více než rok.

Oprava průtahu Valašským Meziříčím potrvá zřejmě až do konce listopadu, z města ve Zlínském kraji je vyloučen tranzit vozidel nad 7,5 tuny. Řidiči projíždějící Přerovem se tak na několik týdnů budou muset opět obrnit trpělivostí, zvýšená zátěž má negativní dopad i na spoje městské hromadné dopravy. „Pokud už musíte jet autem, osobně bych volil cestu přes průpich. V pondělí jsem osobně několikrát projel a rozhodně stojí za to vyhnout se ulicím Velká Dlážka a Palackého minimálně ze směru z Předmostí. Pro výjezd z Předmostí bych místo Hranické použil Prostějovskou nebo Olomouckou. Rozhodně bych si dal větší časovou rezervu na cestování kamkoliv,“ doporučil náměstek Navrátil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Navrátil

Štítky Doprava, provoz, dopravní omezení, kolony, uzavírka, Přerov, Valašské Meziříčí, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní kolaps v Přerově. Do přetíženého města směřuje objízdná trasa z rozkopaného Valmezu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.