V pondělí začíná předprodej vstupenek na letošní Garden Food Festival, konat se bude v půli května

Tisková zpráva | Foto Garden Food Festival

Pokud plánujete zúčastnit se letošního Garden Food Festivalu, nezapomeňte zablokovat v kalendáři víkend 14. a 15. května. Vstupné v předprodeji, který začíná 1. února, vyjde zájemce na rovnou stokorunu. Na místě bude vstupenka o padesátikorunu dražší. Vhodným dárkem nebo překvapením může být vstupenka s 10 grešlemi (festivalové platidlo), která je v předprodeji k mání za 350 korun.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na dvacítku vybraných restaurací z Olomouckého kraje, zajímavé kuchyně z celé republiky i ze zahraničí, delikatesy jako jsou hmyzí speciality,lanýže či husí játra. Stejně jako loni je velkým magnetem program na pódiu. Svoje kuchařské umění předvede Zdeněk Pohlreich s Eliškou Bučkovou, Halina Pawlowská, regionální špičky Jaroslav Klár či Přemysl Forejt, na pódiu se představí i  „lanýžový kuchař“ Radim Svačina nebo "Chilliman" Tomáš Nový, který sklidil velký úspěch se svou papričkovou show. Lidé mohou ochutnat speciální kávy, olivové oleje, sýry, sushi, husí a kachní delikatesy, oslí speciality, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, molekulární gastronomii, různé druhy piv, vín či destilátů. Navštívit mohou stánky nejlepších českých restaurací i vysokoškolské menzy, ze zahraničních kuchyní se představí Poláci, Chilané či Italové. Samostatnou sekci tvoří nejlepší regionální produkty – sýry, uzeniny, cukrářské výrobky či piva z minipivovarů. Pořadatelé nezapomínají ani na děti, pro které je připraven celodenní zábavný program.

Předprodej bude probíhat prostřednictvím sítě Ticketstream, včetně cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour. Vstupenky pořídíte také na tradičních místech v Olomouci - v Infocentru (podloubí radnice) a v Bounty Rock Café (Hálkova 2, vstup z Třídy Kosmonautů).

Garden Food Festival Olomouc je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v olomouckém regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Podporujeme místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propagujeme gastroturistiku. Přinášíme nové trendy v gastronomii, ukazujeme zajímavé koncepty, přivážíme špičkové kuchaře.

Čtěte více:

 

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky vstupenka, food festival, restaurace, Zdeněk Pohlreich, Eliška Bučková, Halina Pawlowská, Přemek Forejt, Olomoucký kraj, Olomouc, Čedok

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.