Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Prostějovské kino Metro bude v létě promítat na třech venkovních scénách

Prostějovské kino Metro se v nadcházejících měsících bude snažit přilákat diváky hned na třech venkovních scénách. Promítat hodlá na tradiční letní filmové scéně na nádvoří zámku, ale nově také na velodromu a u hvězdárny v Kolářových sadech. Metro bylo stejně jako ostatní kina několik měsíců zavřené.

Kino se otevře koncem května, v současné době zde stavbaři dokončují rekonstrukci toalet. Kvůli přestávce způsobené koronavirem letos rozšíří počet venkovních scén, kde platí volnější režim.

„Nová scéna na velodromu udělá divákům radost. Letos je to totiž poprvé, co máme díky instalaci nové technologie v záloze velký kinoprojektor, na kterém můžeme i venku promítat nejnovější premiéry,“ vysvětluje ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová.

Diváci se letos mohou těšit také na nově opravenou kinokavárnu, kvůli koronaviru však zatím bude otevřená akorát zahrádka před kinem. Letos bude dvakrát větší a navíc doplněná o slunečníky.

„Nová kinokavárna byla zatím v provozu jen o loňských prázdninách, ale i za tak krátkou dobu si k ní našlo cestu spoustu návštěvníků. Strategická poloha v centru města, kvalitní filmy a výhled do parku jsou devíza, kterou můžeme nabídnout,“ popisuje Kucsa Prágerová.

Na zahrádce před kinem se první pátek v červnu odehraje oficiální zahájení letního kina. „První novinka, kterou obyvatelé Prostějova v letním kině uvidí, je film Chlast. Jde o oscarový film plný humoru a bujarého veselí,“ láká diváky ředitelka.

Poté jsou na programu české komedie Vlastníci a 3Bobule, výběr ze zahraničních filmů a filmové klasiky.

Kvůli koronaviru má kino milionové ztráty

Letní kino bude po celé prázdniny promítat vždy v pátek a v sobotu, v červnu pouze na zámku a od poloviny července se přidá také scéna na velodromu. Na 24. července je naplánované promítání v parku u prostějovské hvězdárny, se kterou kino oslaví její 60. výročí.

Kvůli koronavirovým opatřením se prostějovské kino Metro propadlo do obří ztráty. V loňském roce promítalo v podstatě jen do začátku března a diváci se bohužel ve větší míře nevrátili ani po letních prázdninách. Zatímco v roce 2019 mělo kino tržby přes 8 milionů korun, v loňském roce to byly necelé 3 miliony.

„Jsem proto ráda, že v létě budeme pokračovat v promítání na nádvoří zámku a navíc jsme našli nové lokality. Mimo jiné půjde například o promítání premiér na velodromu,“ podotkla náměstkyně primátora Prostějova pro kulturu Milada Sokolová.

Prostějovské kino Metro 70 přišlo kvůli koronaviru o miliony

Prostějovské kino Metro 70 přišlo loni na tržbách ze vstupného kvůli pandemii koronaviru o více než pět milionů korun, většinu roku muselo zůstat zavřené. Městské kino je přitom zatím odkázáno pouze na finanční pomoc radnice. Novinářům to sdělila...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kino Metro

Štítky kino, letní, velodrom, zámek, Metro, koronavirus, Prostějov, COVID-19, film, nádvoří, hvězdárna, letní kino, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské kino Metro bude v létě promítat na třech venkovních scénách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.