Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Svátky města Olomouce nabídnou Lunalón, obří světelný model Měsíce

Na plno zábavy, kultury, hudby i sportu se mohou těšit obyvatelé Olomouce. Svátky města, kterými o víkendu ožije zejména historické centrum, budou mít novou podobu. Letos se připojí také Olomoucká muzejní noc, která v pátek večer otevře brány téměř padesáti míst, které obvykle veřejnosti přístupné nebývají.

"Dřívější ročníky soustředily oslavy zejména na Horní náměstí, případně do Bezručových sadů. Tentokrát však budou moci lidé procházet městem a zastavit se na mnoha místech, podle toho, co je právě zaujme. K městu se připojilo přes třicet subjektů, které se společně s námi postarají o sobotní zábavu v rámci celého historického centra," uvedl primátor Miroslav Žbánek (ANO).

Olomoucká muzejní noc letos kvůli covidu změnila termín a místo května se uskuteční zítra společně se Svátky města. "Největším lákadlem bezesporu bude Lunalón, obří světelný model Měsíce ve Smetanových sadech," řekla primátorova náměstkyně Markéta Záleská (ODS).

Hlavním dějištěm programu letošních Svátků města se stanou nejen Horní a Dolní náměstí, ale také nádvoří univerzitní Zbrojnice nebo Smetanovy sady.

"Program v parcích by si lidé určitě neměli nechat ujít. Kromě koncertů orchestru Moravského divadla v altánku si budeme moci ve Smetanových sadech prohlédnout i již zmíněný desetimetrový Lunalón nebo třeba barevnou hrající fontánu," řekl vedoucí oddělení kultury radnice Radim Schubert.

Na sobotní program ve Smetanových sadech v neděli naváže zahájení pravidelných promenádních koncertů.

Svátky města jsou každoročně věnované oslavám sv. Pavlíny, patronky města. Tradiční průvod ke cti sv. Pavlíny se sice tentokrát v centru Olomouce neuskuteční, o možnost spatřit její relikvie však zájemci nepřijdou. Ostatky budou vystaveny od pátku od 18 hodin v kostele sv. Mořice.

Olomouc turistům nabídne vyhlídku z ochozu opravené radniční věže

Na venkovní aktivity a zážitkovou turistiku je letos kromě tradičních památek zaměřena letní turistická kampaň v Olomouci. Po tříleté pauze bude turistům zpřístupněn ochoz opravené radniční věže, ze kterého je výhled na historické centrum města i...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky Svátky města, kultura, Olomouc, Měsíc, Muzejní noc, sad, Miroslav Žbánek, ANO 2011, Markéta Záleská, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátky města Olomouce nabídnou Lunalón, obří světelný model Měsíce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.