Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Uničov podpoří tornádem zasaženou jižní Moravu. Zahradu městského klubu rozezní benefiční koncert

Nedělní odpoledne bude v Uničově patřit benefičnímu koncertu ve prospěch obcí zasažených ničivým tornádem. Akce Tamtamy pro jižní Moravu se rozezní na zahradě Městského klubu. Veškeré vybrané peníze včetně tržby za občerstvení odešlou organizátoři na účet Jihomoravského kraje.

Tornádo a silné bouře způsobily podle odhadů na Břeclavsku a Hodonínsku škody za patnáct miliard korun. Měsíc od přírodní katastrofy, která si vyžádala šest lidských životů a poškodila více než tisíc domů, pokračují dobrovolnické aktivity pro jižní Moravu i v Olomouckém kraji. Finančně se mohou k pomoci připojit na koncertu od nedělních 13 hodin také lidé v Uničově.

„Bude to odpoledne pro celou rodinu. Zahrají kapely Livin a Fofrovanka, vystoupí Zábřežská cimbálová muzika nebo zpěvák Martin Šafařík. Připraven bude i dětský koutek s malováním na obličej, společenskými hrami a balonky. Samozřejmostí je bohatá nabídka občerstvení,“ popsal starosta Uničova Radek Vincour (ODS).

U vstupu do areálu bude připraven speciální tamtam gong. „Každý návštěvník, který do kasičky přispěje vstupným, jehož výše bude dobrovolná, minimálně však padesát korun, jej bude moci rozeznít. Naším cílem je, aby gong zněl co možná nejčastěji,“ dodal Radek Vincour.

Litovelsko pošle na poničenou jižní Moravu milion. Město zažilo podobné tragédie, říká starosta

Od extrémní bouře s tornádem na jižní Moravě uběhly tři týdny, pomoc nejen z Olomouckého kraje ale proudí dál. Nepříjemné pocity po přírodní katastrofě i vděk za solidaritu znají obyvatelé Litovle a okolí. Vedení města odsouhlasilo peněžitý dar...

Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář, odměn se vzdají také lidé, kteří budou pracovat na přípravě a organizaci celé události. Koncert proběhne v neděli v zahradě Městského klubu Uničov na náměstí Osvobození od 13 do 18 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Vykydal, Městské kulturní zařízení Uničov

Štítky Koncert, kultura, benefice, charita, tornádo, jižní Morava, Uničov, Jihomoravský kraj, Radek Vincour, ODS, Olomoucký kraj, okres Břeclav, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uničov podpoří tornádem zasaženou jižní Moravu. Zahradu městského klubu rozezní benefiční koncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.