Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Tři sestry i Láska za koronu. Divadlo Tramtarie pořádá festival pod širým nebem

Originální adaptací Čechovovy klasiky Tři sestry zahájí divadlo Tramtarie šesté pokračování festivalu Olomoucké nejen Shakespearovské léto. Dvoutýdenní program nabídne jedenáct večerních představení i pohádky pro děti.

Festival v prostorách parkánu Konviktu nedaleko centra města zahájí premiéra inscenace Tři sestry v režii ruského režiséra Alexandera Minajeva. O autorskou úpravu díla se postaral umělecký šéf Divadla Tramtarie Vladislav Kracík. Klasický titul tak dostal moderní rysy a autoři jej částečně zasadili i do současnosti.

„Naše inscenace připomíná svou strukturou matrjošku, neboť divák až postupně odkrývá vrstvy, ze kterých se inscenace skládá. Obrazy vyprávíme zábavným jazykem a nabízíme novátorské zpracování Tří sester, kdy divák může proniknout i do principů zkoušení samotné inscenace jako takové. A to považuji za velmi atraktivní rys naší adaptace,” řekl režisér Alexander Minajev, pro kterého se jedná o první spolupráci s Tramtarií.

Inscenace Tři sestry je v pořadí pátou premiérou Divadla Tramtarie sezony 2020/2021, kterou výrazně ovlivnila koronavirová epidemie. Zkoušky probíhaly zejména v únoru a březnu 2021, před diváky se ale hra z důvodu uzavření divadel dostává až nyní. V hlavních rolích se představí Jana Drgová, Bára Šebestíková a Dominika Hrazdílková.

„Hra Antona Pavloviče Čechova se objeví v repertoáru Divadla Tramtarie vůbec poprvé. Jak jsou naši diváci zvyklí, půjde opět o originální pojetí a já věřím, že se jim bude tramtarijní adaptace této ruské klasiky líbit,“ podotkla Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie.

Další letní večery budou patřit oblíbeným komediím Divadla Tramtarie. Kromě Kabaretu nahatý Shakespeare a letní komedie Po stopách něžného muže na diváky čekají také novinky. Na parkánu se poprvé představí komedie Hřeben Bruce Willise, vztahové konverzační drama Nebezpečné známosti nebo temná love story Na Větrné hůrce. Své poslední reprízy bude mít i komedie Láska za koronu 2, která v neděli 22. srpna festival uzavře. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aďa Simper, Divadlo Tramtarie

Štítky divadlo, festival, open-air, premiéra, Tramtarie, Olomouc, Tři sestry, Divadlo Tramtarie, Anton Pavlovič Čechov, komedie, představení, William Shakespeare, Bruce Willis, Jana Drgová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři sestry i Láska za koronu. Divadlo Tramtarie pořádá festival pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.