Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Kultovní olomoucká kapela Nylon Jail se vrací do svého rodiště. Zahraje v Olomouci a na Helfštýně

Kultovní olomoucká kapela Nylon Jail se po roce opět vrací do místa svého vzniku. Ve čtvrtek odehraje koncert v Olomouci a v pátek na Helfštýně. Příští rok Nylon Jail oslaví deset let své existence. K tomuto výročí kapela nevyloučila vydání nové desky.

"Kapela se aktuálně nachází mezi Prahou a Olomoucí. Shodou okolností jsme se vrátil zpět na Moravu a rád bych tu nějaký čas zůstal. Jako hudební těleso se pomyslně vracíme ve čtvrtek, abychom zde zahráli koncert, protože jsme ve stejný čas v Olomouci hráli loni i předloni," popisuje frontman kapely Nylon Jail Jiří Jirák.

"Koncert v Olomouci je pro nás vždy sváteční záležitost, jelikož se setkáme s lidmi, které jsme přes rok příliš neviděli, a také si připomeneme, kam jako kapela patříme," připomněl Jirák.

Nylon Jail je podle něho v současné době v lehkém spánku a nekoncertuje příliš často. Důvodem je útlum kvůli epidemii koronaviru, členové se zároveň více věnují svým sólovým projektům.

"Před pár dny jsme se vrátili z Rumunského Eibenthálu, kde jsme vystupovali na festivalu Banát, který je pro nás každoroční povinností. Aktuálně máme před sebou dva koncerty, ve čtvrtek v Olomouci v nově otevřeném prostoru Bar Zahrada a v pátek jedeme hrát na hrad Helfštýn, kam už jezdíme taky velmi pravidelně. Tyto již tradiční štace jsme i přes onu hybernaci nechtěli vynechat," dodal frontman.

Už dnes nicméně kapela začíná spřádat plány na příští rok, kdy má desetileté výročí založení. "Chtěli bychom vytvořit nějakou smysluplnou oslavu, ať už v podobě koncertů nebo desky. Uvidíme jak to půjde. Bavíme se o tom a necháváme to zrát v našich hlavách," vysvětlil Jirák.

Nylon Jail
Kapela vznikla v roce 2011, kdy se Jiří Jirák a Roman Vičík domluvili, že spolu budou tvořit. V roce 2012 kapela odehrála první veřejný koncert v olomouckém Jazz Tibet Clubu.
V roce 2013 kapela vydává první album My Heart Soars Like a Hawk, za které získává ocenění objev roku v hudebních cenách Vinyla a je nominována na ceny Anděl.
V ten stejný rok kapela odjíždí na koncert na kyjevský Euromajdan, kde podporuje boj proti totalitnímu režimu a zažívá svůj doposud největší koncert, kdy hraje pro stotisícový dav.
V roce 2015 se kapela po vnitřních neshodách rozpadá.
V roce 2017 kapela reinkarnuje.
V roce 2018 vychází druhé album Irreversible Changes.
V roce 2020 vzniklo ještě jedno zatím nevydané akustické album, které je prozatím v přípravě.

Olomoucká skupina Nylon Jail benefičně zahraje pro chválkovický Domov seniorů Pohoda

V pondělí s datem 5.dubna se éterem ponese live Koncert na Pohodu olomoucké rockové kapely Nylon Jail. Jeho prostřednictvím chce z 15 Minut music clubu na dálku poděkovat všem zdravotníkům a pečovatelům a zároveň upozornit na ztížené podmínky...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nylon Jail

Štítky Nylon Jail, návrat, koncert, Olomouc, hudební skupina, Helfštýn, pandemie covidu-19, Praha, Morava, Euromajdan, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultovní olomoucká kapela Nylon Jail se vrací do svého rodiště. Zahraje v Olomouci a na Helfštýně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.